PAM market s.r.o. | Tiskovky.info

PAM market s.r.o.

Vydané tiskové zprávy

V Ostravě modernizují tramvaje pro Göteborg

Sedmdesát devět tramvají typu M31 dovezených ze švédského Göteborgu zmodernizují společně ostravská firma Ekova Electric a francouzská společnost Cegelec.

Ostravské městské lesy opraví naučnou stezku na Landeku

Společnost Ostravské městské lesy a zeleň uspěla ve výběrovém řízení vyhlášeném Klubem přátel Hornického muzea v Ostravě. Předmětem zakázky je oprava komunikací včetně dodávek vybavení Naučné stezky NPP Landek.

Zástupci ukrajinských cestovek poznávají Moravskoslezský kraj

Ostrava - Od pondělí 30. května až do čtvrtku 2. června se v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu v oblasti Moravskoslezského kraje koná famtrip pro zástupce cestovních kanceláří a médií z Ukrajiny. Hosté z ukrajinského Doněcku v průběhu čtyřech dnů navštíví jesenické Lázně Karlova Studánka, Státní zámek Hradec nad Moravicí, Městský pivovar Štramberk a další zajímavosti. Součástí programu je také pracovní setkání se zástupci subjektů z oblasti cestovního ruchu působících v regionu.

Společnost Prosperita v závěru roku omezí své služby

Technickou přestávku bude mít investiční společnost PROSPERiTA, která má svoji centrálu v Moravské Ostravě na Nádražní ulici v historické secesní budově z počátku minulého století.

Vánoční stromky přímo z plantáže

Vlastnoručně si uříznout vánoční stromek, bez obav z lesní hlídky, mohou od pondělka v Ostravě návštěvníci plantáže Ostravských městských lesů. Stromek je čerstvý a déle vydrží.

V Ostravě se narodí Svatomartinské víno trochu netradičně

První moravská vína nového ročníku pod označením Svatomartinská mohou jejich příznivci zdarma ochutnat také netradičně v centru Ostravy v historické budově dřívějšího bankovního domu na Nádražní ulici u zastávky Elektra. Vlastník stoleté budovy, Prosperita holding, umožní zájemcům z řad veřejnosti ve čtvrtek 11. listopadu od 13 hodin a po celý příští týden v pracovních dnech mezi 8 a 17 hodinou ochutnat letošní odrůdy Svatomartinského vína společnosti VINIUM Velké Pavlovice.

Společnost PROSPERITA holding je opět zisková

Celkovým souhrnným výsledkem hospodaření akciové společnosti PROSPERITA holding, a.s., za rok 2009 je zisk po zdanění ve výši 116 597 tis. Kč.

Stoletá vila Karla Krause potřebuje opravit sochařskou výzdobu

Ostrava – v letošním roce uplyne sto let od okamžiku, kdy právník dr. Karl Kraus nechal vystavět na místě dělnické kolonie na Nádražní ulici moderní soubor jednadvaceti obytných domů. Současný vlastník Holding Prosperita zahájil nezbytné kroky k záchraně figurální sochařské výzdoby sochaře Augustina Handzela s odhadovanými náklady na restaurování ve výši více než 900 tisíc korun. Čtyři alegorie, dvě mužské a dvě ženské postavy, představují Štěstí rodiny, Obchod-Merkur, Hojnost a Průmysl. Čtveřici sedících soch doplňují ve dvojicích sdružené vázy.

Uspěje VINIUM u evropských zákazníků?

Velké Pavlovice - Letošní 15. mezinárodní vinařský veletrh Vinex je místem, kde si významná česká vinařská společnost VINIUM a.s. Velké Pavlovice potvrdí s evropskými obchodníky odbyt části své produkce. Za rok 2009 vyprodukovalo VINIUM téměř 11 milionů lahví vína.

Prosperita je nad průměrem

Za uplynulý rok zvýšil smíšený podílový fond PROSPERITA - OPF globální majetek podílníků o 15,02 %. Majetek fondu vzrostl o 10,66 % na hodnotu 1,136 miliardy korun. Dle zprávy Asociace pro kapitálový trh ČR (AKAT ČR) ze dne 9. 2. 2010 dosáhl nárůst majetku všech smíšených podílových fondů v ČR za rok 2009 průměrné hodnoty 2,56 %.

Klienti Prosperity musí počítat s omezeními v závěru roku

Technickou přestávku bude mít původně orlovská investiční společnost PROSPERiTA, která se v srpnu přestěhovala do reprezentativní budovy v centru Ostravy a mediálně známou se letos stala zejména v souvislosti se svým významným podílem v developerské společnosti Orco Property Group.

Svatomartinského z VINIA je letos méně, ale bude kvalitní

Více než šest a půl tisíce lahví odrůdy Müller Thurgau, stejné množství Svatovavřineckého nebo více než pět tisíc lahví Svatovavřineckého růžového vína společnosti VINIUM a.s Velké Pavlovice pod označením Svatomartinské je určeno k distribuci pro příznivce prvních mladých vín ročníku 2009. Je to méně než v loňském roce, ale z vlivů působících na dozrávání vinných hroznů lze tušit, že jejich letošní kvalita bude vynikající.

VINIUM plánuje výkup pět a půl tisíce tun hroznů

Společnost VINIUM spolupracuje s významnými pěstiteli v průběhu celého vegetačního období révy vinné, aby získala co nejkvalitnější hrozny převážně z Velkopavlovické podoblasti.

PROSPERiTA využila rekordního růstu cen akcií

Orlovská investiční společnost, známá z nedávné doby zejména jako většinový vlastník realitní společnosti Orco Property Group, dokázala v minulém týdnu využít rekordních růstů cen akcií.

VINIUM se řídí mezinárodním standardem kvality

Náročné požadavky spotřebitelů, ale i globalizace produktů a jejich obtížnější identifikace, byly základním motivem pro rozhodnutí o přijetí mezinárodní normy *International Food Systém (dále IFS) společností VINIUM a.s.

Sklepmistr je stálicí na českém vinařském trhu

Značka Sklepmistr zaujala zákazníky již před sametovou revolucí a navzdory vysoce konkurenčnímu prostředí si drží svou popularitu i v dnešní době.

Velkopavlovičtí vinaři chtějí letos zvýšit produkci

Meziroční navýšení tržeb o více než osm procent, tj. na hodnotu čtvrt miliardy korun, plánuje pro rok 2009 jeden z předních domácích producentů klidných vín, akciová společnost Vinium, a.s. Velké Pavlovice. Potvrdil to její generální ředitel Jozef Marček s tím, že firma si k tomu vytvořila předpoklady už svým podzimním nákupem hroznů.

Souhlas ČNB pro investiční společnost PROSPERiTA s technickou přestávkou v závěru roku

Česká národní banka vyjádřila souhlas s navrhovanou technickou přestávkou při poskytování služeb společností PROSPERiTA investiční společnost, a.s., na přelomu roku 2008 a 2009.

Světové energetické technologie v nové výrobní hale společnosti KAROSERIA

Moderní výrobní halu ve svém areálu na ulici Heršpická 13 otevřela dnes 10. 10. 2008 v 10.10 hodin brněnská akciová společnost KAROSERIA. Motivem pro rozhodnutí postavit novou halu byla nejen potřeba rozšíření provozu lisovny, ale také zájem světové jedničky v energetických technologiích společnosti ABB zahájit zde výrobu rozvaděčů.

VINIUM láká nejen cyklisty

Jednu z nejzajímavějších památek historie vinařství v českých zemích si mohou turisté prohlédnout přímo před sídlem akciové společnosti VINIUM ve Velkých Pavlovicích. „Lis na hrozny z roku 1806 získala společnost darem od velkopavlovického občana pana Josefa Veverky v roce 1986. Původně byl umístěn v areálu firmy, v roce 1996 byl přesunut jako dominanta před hlavní budovu “, objasňuje historii lisu ředitel společnosti Jozef Marček.

PROSPERiTA upravuje statut podílového fondu

Česká národní banka schválila s platností od 1. července 2008 nové znění statutu podílového fondu PROSPERiTA – OPF globální v části, která upravuje vydávání a odkup podílových listů.

PROSPERiTA chystá fond pro významné investory

Nový podílový fond - Fond kvalifikovaných investorů – hodlá ještě letos založit PROSPERiTA investiční společnost, a.s., která je součástí skupiny PROSPERiTA holding, a.s. Tato finanční skupina z Orlové v Moravskoslezském kraji spravuje nyní otevřený podílový fond globální stejného jména s objemem majetku překračujícím 1,6 miliardy korun.

VINIUM potvrzuje vzestup kvality vín

Na největší výstavě vína v Čechách „Vinařské Litoměřice“ konané v polovině dubna, získala dvě vína ze společnosti VINIUM stříbrnou medaili – Rulandské šedé výběr z hroznů 2006 a Frankovka pozdní sběr 2006.

PROSPERiTA již také v Brně

Investiční společnost PROSPERiTA, otevřela v březnu novou pobočku v Brně, na Zelném trhu.

VINIUM Velké Pavlovice navyšuje produkci

O více než dva miliony litrů oproti předchozímu období roku 2006, tj. na 9 423 937 litrů klidných vín vyprodukovala jedna z předních domácích vinařských společností – Vinium Velké Pavlovice. Vyčísleno na láhve je to 9 763 699 lahví.

PROSPERiTA hodnotí rok 2007 jako úspěšný

Navýšením hodnoty spravovaného majetku svých klientů o 11,3%, tj. na 1,896 miliardy Kč uzavřel rok 2007 smíšený podílový fond PROSPERiTA – OPF globální.