V Ostravě se narodí Svatomartinské víno trochu netradičně | Tiskovky.info

V Ostravě se narodí Svatomartinské víno trochu netradičně

První moravská vína nového ročníku pod označením Svatomartinská mohou jejich příznivci zdarma ochutnat také netradičně v centru Ostravy v historické budově dřívějšího bankovního domu na Nádražní ulici u zastávky Elektra. Vlastník stoleté budovy, Prosperita holding, umožní zájemcům z řad veřejnosti ve čtvrtek 11. listopadu od 13 hodin a po celý příští týden v pracovních dnech mezi 8 a 17 hodinou ochutnat letošní odrůdy Svatomartinského vína společnosti VINIUM Velké Pavlovice.

„Společně s magistrátem města Ostravy jsme nechali letos zrestaurovat figurální sochařskou výzdobu sochaře Augustina Handzela a veřejnosti chceme formou instalovaných fotografií ukázat průběh oprav, k čemuž jsme využili období Svatomartinského posvícení“ vysvětluje souvislosti prezident holdingu Miroslav Kurka.

Návštěvníci vily se tak dozvědí nejen o její historii, ale ve stylově upraveném interiéru s kolébkou letos narozeného vína, se přenesou do atmosféry sklizně a zpracování vinných hroznů z vinic Jižní Moravy.

„K distribuci vín společnosti VINIUM Velké Pavlovice pod označením Svatomartinské ročník 2010 je určeno 13 tisíce lahví odrůdy Müller Thurgau a 13 tisíc lahví Svatovavřineckého vína,“ sdělil generální ředitel VINIA Karel Lyčka.

Mladá vína z VINIA byla vyrobena z vybraných vyzrálých hroznů, sklizených v optimální zralosti a zpracovány speciální technologií, jejímž výsledkem jsou svěží vína s výrazným ovocným buketem, vynikající harmonií cukrů a kyselin ve vyvážené chuti.

Značka Svatomartinské byla registrována v roce 1995 a od roku 2005 je jejím vlastníkem Vinařský fond. Mohou ji využít všichni vinaři registrovaní v České republice, kteří splní všechna náročná kritéria.

Lubomír Zabavík
lubomir.zabavik@pam-group.cz
+420596134471

Vydáno: 9. 11. 2010 13:06
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: PAM market s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PAM market je členem PAM group, kterou tvoří skupina firem specializovaných na různé oblasti korporátní komunikace: marketingovou komunikaci, reklamu, public relations a poradenství. Na trhu působí již od roku 1993.