BMI sdružení | Tiskovky.info

BMI sdružení

Poslední vydané tiskové zprávy

INSPO 2013 má co nabídnout lidem se zdravotním postižením

Bez internetu, mobilních telefonů a dalších technologií si mnozí lidé se zdravotním postižením už nedovedou představit svůj život. Na konferenci INSPO 2013 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční 16. března v Kongresovém centru Praha, se seznámí s novinkami za uplynulý rok, jejichž využití jim umožní ještě lépe se vypořádat s jakýmkoliv handicapem.

INSPO 2012 ve znamení mobilních technologií pomáhajících lidem se zdravotním postižením

Mimořádný zájem vyvolala konference INSPO – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 17. března 2012 v Kongresovém centru Praha. Její 12. ročník bude ve znamení zejména mobilních technologií, které výrazným způsobem usnadňují život lidem se zdravotním postižením. Přestože byla zvýšena kapacita sálu, po rekordních 330 přihláškách muselo pořádající BMI sdružení ukončit registraci o dvanáct dnů dříve.

INSPO 2011 přiblíží technologie usnadňující život lidem se zdravotním postižením

Rekordních 275 účastníků se přihlásilo na konferenci INSPO – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, takže registrace musela být ukončena z kapacitních důvodů čtyři dny před zahájením konference. Její 11. ročník představí v sobotu 19. března v Kongresovém centru Praha řadu nových technologií a služeb, které usnadní život lidem se zdravotním postižením.

Pomůže sluchově postiženým uživatelům s přepisem řeči mobil?

Budou moci lidé se sluchovým postižením používat ke komunikaci automatický přepis mluvené řeči do mobilu? Odpověď na tuto otázku by mělo přinést několikaměsíční testování, které zahájila se skupinou dobrovolníků z České unie neslyšících společnost Newton Technologies. Pět chytrých mobilních telefonů a SIM karty pro tento účel zapůjčila společnost Telefónica O2 Czech Republic.

Neslyšící občané před českými soudy

Dovolujeme si Vás pozvat na seminář Neslyšící občané před českými soudy, který se uskuteční v úterý 21. září 2010 od 14 do 17 hod. v budově Nejvyššího správního soudu, Moravské náměstí 6, Brno. Seminář pořádají Česká unie neslyšících a server Ejustice.cz ve spolupráci se Soudcovskou unií ČR, Nejvyšším správním soudem a Českou komorou tlumočníků znakového jazyka.

Poslední tiskové konference

TK k ukončení projektu Simultánní přepis mluvené řeči
14. 9. 2009 13:00 | Česká unie neslyšících, Dlouhá třída 37, Praha 1 více