Za lidovce bojují o Evropský parlament krásné a mladé ženy | Tiskovky.info

Za lidovce bojují o Evropský parlament krásné a mladé ženy

Jihlava – Do Evropského parlamentu kandidují za KDU-ČSL na Vysočině i mladé a perspektivní ženy, které vědí, co trápí českou společnost a mají chuť to změnit. Voliči tak v červnových volbách mohou dát hlas například Heleně Šustrové nebo Veronice Poulové, které obě pochází ze Žďárska.

„Chceme dát prostor mladým ženám, protože jich je v politice opravdu málo. Ženský úhel pohledu je trochu jiný než ten mužský a dokážou vidět problémy i z jiné strany. Navíc mohou změnit současnou situaci, protože nyní chybí politice půvab. A ten naše kandidátky určitě mají,“ říká místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Kasal.
Helena Šustrová, která letos kandiduje za KDU-ČSL do Evropského parlamentu, je středoškolská učitelka a bydlí v Novém Městě na Moravě. Její hlavní prioritou je kvalita vzdělání, především podpora takových oborů, o které je na trhu práce zájem. Za důležité také považuje bezpečné silnice. Současný stav je na některých místech nevyhovující, což způsobuje časté dopravní nehody a v některých případech dokonce smrt.
Další kandidátka do evropských červnových voleb je Veronika Poulová. Pracuje jako celní deklarantka a bydlí v Kochanově. Za velmi důležitou hodnotu považuje rodinu. Chce usilovat o přístupnější osvojení dětí z dětských domovů a připravit takové prostředí, kde by se ženy nebály nechtěného těhotenství a senioři mohli strávit svoje stáří v kruhu svých blízkých.
„Politika nemůže být jenom mužská záležitost, proto podporuji ženské kandidátky. Věřím, že jejich nápady, postřehy a zkušenosti povedou ke kvalitní práci, kde bude čitelný pečlivý ženský rukopis,“ uzavírá místopředseda sněmovny Kasal.

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 29. 4. 2009 21:51
Kategorie: Politika
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.