Výstava ElectroTechnica – IT má za sebou první úspěšný ročník | Tiskovky.info

Výstava ElectroTechnica – IT má za sebou první úspěšný ročník

První ročník výstavy ElectroTechnica – IT, který proběhl koncem minulého týdne v pardubickém výstavním a veletržním centru IDEON se setkal s pozitivním ohlasem jak ze strany vystavujících firem, tak ze strany odborné a laické veřejnosti.

Slavnostní zahájení výstavy proběhlo za účasti významných hostů. Účastnili se zástupci města, zástupci Pardubického kraje, delegace z velvyslanectví Itálie, Španělska či Filipín a zástupci vystavujících firem. Samotnou výstavu pomyslně odstartoval primátor Pardubic Martin Charvát.

Výstava ElectroTechnica – IT navazuje na dlouhou tradici elektrotechnického průmyslu v Pardubicích a okolí, která sahá až do první republiky. „Přesto, že máme ambice, aby výstava v dalších ročnících přesáhla hranice naší republiky a stala se mezinárodní, první ročník výstavy jsme pojali spíše jako přehlídku firem, které vznikly z bývalé Tesly Pardubice,“ říká Petr Vašíček, jednatel společnosti Pardubická výstavní a veletržní, s.r.o.

Na výstavě ElectroTechnica – IT vystavovalo 32 firem, převážně z Pardubického kraje. Nechyběly ani takové společnosti, jako je ERA, RETIA, RCD nebo AWOS, které jsou proslulé u nás i v zahraničí. Svou prezentací přispěly také Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice nebo Střední průmyslová škola elektrotechnická, kde se odborníci pro elektrotechnický průmysl teprve připravují. Také o doprovodný program byl zájem. Proběhlo zde několik odborných seminářů, v nichž se zástupci vystavujících firem bravurně zhostili zajímavých témat ze svého oboru.

O odborné kvalitě vystavujících firem svědčí zájem několika zahraničních podnikatelských subjektů, které sem přijely především navázat nové pracovní kontakty. Výstavou prošly stovky návštěvníků denně.

Marta Kašparová
senior manager
kasparova@commservis.com

Vydáno: 6. 10. 2015 10:05
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.