Tip na zpestření výuky? Linka na třídění odpadů | Tiskovky.info

Tip na zpestření výuky? Linka na třídění odpadů

Ostrava - Na vlastní oči se mohly čtyři desítky pedagogů z Moravskoslezského kraje přesvědčit, co se děje s použitými plastovými obaly či sklenicemi odhozenými do barevných kontejnerů. Pedagogové si v rámci vzdělávacího programu společnosti EKO-KOM prohlédli moderní třídící linku společnosti OZO Ostrava.

„Do této chvíle jsem si nedokázala představit, co se děje s tříděným odpadem. Jsem za tuto možnost vděčná, návštěva mě inspirovala k exkurzi s našimi žáky,“ popsala jedna z účastnic. Učitelé měli možnost vidět v praxi dotřiďování plastů, skla a dalších druhů odpadů, prohlédli si i provoz, v němž se z odpadů vyrábí speciální palivo pro cementárny. Obdobné semináře pro učitele s praktickou exkurzí se do konce roku uskuteční ještě na dalších místech, mimo jiné v Opavě, Zlíně, Třebíči, Vyškově či Znojmě. Pedagogové na setkáních kromě praktických informací obdrží také řadu propagačních předmětů vyrobených z recyklovaných materiálů. Získají také speciální DVD se seriálem o třídění, který mohou žákům a studentům prezentovat při výuce.

Miroslav Grass
jednatel
grass@eu4.cz

Vydáno: 21. 10. 2010 1:15