Studentské fiktivní firmy míří do Prahy | Tiskovky.info

Studentské fiktivní firmy míří do Prahy

Jako jeden ze zástupců Karlovarského kraje se na 15.mezinárodní veletrh fiktivních firem vydá Logisticservis s.r.o. ze SOŠ logistické v Dalovicích. Jako nabídku pro své zákazníky povezou manažeři firmy do Prahy mimo jiné fiktivní výrobky WITTE Automotive v Nejdku. Karlovarští studenti chtějí na veletrhu v konkurenci firem z Bulharska, Finska, Itálie, Německa či Švédska nejen dobře prodat, ale jejich cílem je diskutovat o dopadu fiktivní hospodářské krize a možných řešeních. První „ohlasy“ zaznamenali právě u svých fiktivních klientů i dodavatelů.

„Fiktivní hospodářská krize se samozřejmě projevila i u nás, tedy na fiktivním automobilovém trhu. Zajímá nás, zda podobné reakce zákaznické sítě zaznamenaly také ostatní. My jsme se museli vypořádat nejen s poklesem fiktivních zakázek, ale také s odstoupením stávajícího managementu a generační obměnou našich fiktivních zaměstnanců,“ komentuje důvod prezentace na veletrhu ředitel Logisticservis s.r.o.

Hra a praktická zkušenost v jednom, tak doporučují fiktivní firmu pedagogové školy. Studentské fiktivní firmy jsou ideální možností vyzkoušet si prodejní, finanční či marketingové operace „nanečisto“ ve studentském prostředí. První fiktivní firmu na SOŠ logistické v Dalovicích založili studenti v roce 2002. Dnes na škole působí celkem pět fiktivek, které spolupracují s předními firmami v regionu, jako je nejdecký výrobce zamykacích systémů a klik pro automobilový průmysl.

15. Mezinárodní veletrh fiktivních firem
25.-27.3.2009, Malá sportovní hala, Výstaviště Praha – Holešovice
Středa, čtvrtek 9-17 hodin, pátek 9-14 hodin
Veletrh je určen nejen studentům, ale také široké veřejnosti.

Martina Poštová
martina.postova@witte-automotive.cz

Vydáno: 23. 3. 2009 21:34
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: WITTE Nejdek, spol. s r.o. (ověřený zdroj [?])
WITTE Automotive v Nejdku je předním českým výrobcem zamykacích systémů a klik pro automotilový průmysl.