Společnost Coca-Cola zhasne 31. března ve 20.30 hod. světla na podporu celosvětové kampaně Hodina Země | Tiskovky.info

Společnost Coca-Cola se připojí k celosvětovému projektu Hodina Země a v sobotu 31. března o půl deváte večer zhasne ve svých prostorách v Praze osvětlení. K tomuto aktu na podporu Hodiny Země v uvedený den vyzvala i své obchodní partnery a všechny své zaměstnance.

„Jsme si vědomi toho, že nebudeme úspěšní sami a věříme, že zapojením do této významné iniciativy přispějeme ke zlepšení ochrany klimatu. Coca-Cola dlouhodobě podporuje projekty ochrany životního prostředí a zaměřuje se na efektivní využívání energií. K našim konkrétním aktivitám patří například inovace našich produktových obalů či důsledné třídění výrobního i kancelářského odpadu,“, říká Daniela Paličková, tisková mluvčí Coca-Cola ČR/SR.

Hodinu Země vyhlásil Světový fond na ochranu přírody (WWF). Cílem iniciativy je vyvolat celospolečenskou diskusi o ochraně a budoucnosti naší planety. Počátek historie Hodiny Země se datuje k 31. březnu 2007 a společnost Coca-Cola se připojila od samého počátku.

Společnost Coca-Cola chce být úspěšná nejen komerčně, ale být prospěšná i v oblasti ochrany životního prostředí. Proto se angažuje v řadě projektů, které chrání životní prostředí a zavádí postupy vedoucí k udržitelnosti rozvoje.

Hodina Země se koná vždy poslední březnovou sobotu (letos tedy 31. března) od 20:30 do 21:30 místního času. Pozitivní vlna tmy tak postupně oběhne celou planetu – začne na Fidži a skončí o den později na ostrově Samoa. Na jednu hodinu tak potemní například světově známé dominanty, včetně mostu Golden Gate v San Francisku, římského Kolosea či reklamy na Coca-Colu na náměstí Times Square v New Yorku.
V roce 2011 se k Hodině Země přidalo po celém světě více než 5 200 měst ve 134 zemích a kampaň zasáhla více než 1,8 miliardy lidí. V České republice se happeningu zúčastnilo 134 měst a obcí, 60 firem a tisíce jednotlivců.

Společnost Coca-Cola
Společnost Coca-Cola (NYSE: KO) je největším výrobcem nápojů na světě a osvěžuje zákazníky téměř 500 značkami perlivých a neperlivých nápojů. Spolu se značkou Coca-Cola, která je uznávána jako nejcennější značka světa, patří do portfolia společnosti patnáct značek s hodnotou v řádech miliard dolarů. Jsou to například značky Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, vitaminwater, Powerade, Cappy nebo illy issimo. Coca-Cola je v celosvětovém měřítku největším dodavatelem perlivých nápojů, džusů, džusových nápojů a čajů a káv k okamžité spotřebě. Prostřednictvím největšího nápojového distribučního systému na světě si spotřebitelé ve více než 200 státech vychutnávají nápoje společnosti v množství 1,7 miliardy porcí denně. Společnost Coca-Cola se trvale angažuje v budování udržitelných společenství a zaměřuje se na iniciativy, které chrání životní prostředí a šetří přírodní zdroje, podporuje aktivní a zdravý život, vytváří bezpečné a otevřené pracovní prostředí pro své spolupracovníky a podporuje hospodářský rozvoj ve společenstvích, kde působí. Společně s výrobními a distribučními partnery patří mezi desítku největších soukromých zaměstnavatelů. V Coca-Cola systému pracuje více než 700 000 zaměstnanců. Další informace naleznete na webové stránce www.thecoca-colacompany.com.

Pro další informace prosím kontaktujte:

Daniela Paličková, Coca-Cola ČR/SK, +420 230 230 407, dpalickova@coca-cola.com
Jitka Novotná, j&n publicity,+420 723 540 511, jitka.novotna@jnpublicity.cz

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 30. 3. 2012 9:51
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.