Společnost ABS Jets poprvé v Česku představila luxusní vzdušné taxi Phenom 300 | Tiskovky.info

Společnost ABS Jets poprvé v Česku představila luxusní vzdušné taxi Phenom 300

13.10.2010, Praha – Přední tuzemský operátor a broker soukromých tryskáčů, společnost ABS Jets, představila v pondělí v pražské Ruzyni zbrusu nové vzdušné aerotaxi. Původem brazilským strojem Phenom 300, který je zatím jediným exemplářem svého druhu v České a Slovenské republice, reaguje na výrazně rostoucí poptávku po cestování business jetem.

Společnost ABS Jets je v České a Slovenské republice průkopníkem v oboru soukromé letecké přepravy. Již v květnu letošního roku představila v Čechách menšího sourozence, čtyřmístný model Phenom 100. „Důvodem, proč jsme v Praze zorganizovali přehlídku nového modelu Phenom 300, je vysoká poptávka našich zákazníků. Zejména korporátní klienti mají seriózní zájem o pořízení tohoto výjimečného stroje,“ říká Vladimír Peták, generální ředitel a člen představenstva ABS Jets.

Pořizovací cena začínající na 8,8 mil. USD, kapacita až 10 cestujících a především průměrné provozní náklady na 1 letovou hodinu okolo 1 000 USD dělají z Phenom 300 v očích korporátní klientely zajímavou alternativu ke klasickým charterovým letům s aerolinkami. „Například náklady na cestu šestičlenné delegace do Bruselu činí v případě letu vlastním letadlem 5.000 USD. Pro srovnání, nejlevnější charterové letenky v business class přijdou na 10 000 USD,“ vypočítává Peták.

Kompaktní proudový business jet Phenom 300 je produktem brazilského výrobce Embraer. Oblibu si získává zejména pro velmi dobrý poměr cena – výkon. Díky tomu se očekává, že bude také hojně využívaný jak v korporátní přepravě, tak i pro charterové lety.

V luxusním interiéru s důrazem na komfort a ergonomii, vyvinutém ve spolupráci se značkou BMW, může pohodlně cestovat až 10 pasažérů. Výjimečná je zejména velikost zavazadlového prostoru – zatímco konkurenční modely od výrobců Citation (CJ3 nebo Encore) či Hawker 400XP nabízejí zhruba 750 – 1 500 litrů, Phenom 300 bez problémů pojme 2 110 litrů zavazadel. Cestovní rychlost stroje je 0,78 Mach (931 km/h) s doletem 3 650 km.

Dynamický rozvoj trhu ve střední Evropě
Z pohledu privátní letecké přepravy jsou kromě USA největšími trhy zejména Německo, Francie a Velká Británie. „Region střední a východní Evropy však patří k vůbec nejrychleji se rozvíjejícím novým trhům. Česká republika je přitom leaderem v regionu a zájem o soukromou leteckou přepravu zde již několik let za sebou výrazně stoupá,“ dodává Vladimír Peták. Zatímco před 5 lety tvořilo klientelu soukromých tryskáčů zhruba 5-7 % Čechů, dnes je jejich podíl již více než 20 %.

Antónia Tomková Marketing&PR
E/ tomkova@absjets.cz

ABS Jets, a.s., K Letišti – Hangar C, Prague Ruzyně Airport
161 00 Prague 6, Czech Republic / www.absjets.cz

Aneta Kolínská
Junior Marketing Manager
marketing@media-tribune.com
www.media-tribune.com

Vydáno: 2. 12. 2010 12:41
Kategorie: Doprava
Název zdroje: Media Tribune s.r.o. (ověřený zdroj [?])
MEDIA Tribune je agenturou, která svým klientům poskytuje synergii a jasně měřitelnou obchodní efektivitu.

Jak to děláme?
Poskytujeme kromě klasických služeb v oblasti PR a marketingu také služby v oblasti obchodu. Náš recept tkví v efektivním propojení těchto stěžejních firemních oblastí, komplexnosti a provázanosti nabízených služeb. Pramení z profesionálního spojení marketingu, public relations a nejrůznějších aktivit z oblasti obchodu, zprostředkováním důležitých obchodních kontaktů počínaje a strategickým poradenstvím konče.

Kdo jsou naši klienti?
MEDIA Tribune pracuje především pro klienty z řad malých a středně velkých firem. Pracujeme pro ty, kteří vědí, že obchod, marketing a komunikace jsou spojené nádoby a pouze brilantní zvládnutí všech tří oblastí podmiňuje úspěch v podnikání.
Složení našich klientů je pestré, ať již jde o společnosti z oblastí financí, daňového poradenství, kosmetiky či wellness. Zastupujeme také nejrůznější zájmové asociace, mezinárodní univerzitu či nově založený český časopis.