Rekordních 51 gólů v házenkářské Zubr extralize | Tiskovky.info

Rekordních 51 gólů v házenkářské Zubr extralize

Střelecký rekord Zubr extraligy házenkářů viděli diváci v Zubří, které v 15. kole zvítězilo nad Třeboní 51:24. Padesátku v konečném skóre by jim mohl závidět nejeden tým basketbalistek a v zápase naší nejvyšší soutěže házenkářů jde o rekord. Před rokem dostali házenkáři Karviné v Lize mistrů padesátibrankový příděl od německého Kielu, ale v extralize se to zatím ještě nikomu nepovedlo. Házenkáři Zubří si nejen připsali rekord, ale zároveň se vyšvihli na vedoucí příčku v tabulce.

Sobotní zápasy:
HC Gumárny Zubří – TJ Jiskra Lázně Třeboň 51:24 (27:9)
Hosté přijeli bez svého nejlepšího střelce Bicka (krevní výron kotníku) a pivota Bicence (nastupující viróza), přesto na začátku drželi s favoritem krok (15. min. 5:7). Když si ovšem nepříjemně narazil ruku David Čapek a musel odstoupit ze zápasu, začali se hosté trápit. Zubří naopak výborně bránilo a když třetí desetiminutovku vyhrálo 12:1, bylo o výsledku rozhodnuto. Po přestávce dali hostující trenéři příležitost mladým hráčům. Ti nestačili na zkušené Zubří, které rychlými útoky snadno potrestalo 24 technických chyb mladých jihočechů.
„Bez našich opor jsme se Zubřím neměli šanci vyhrát a tak jsem dali příležitost mladým nezkušeným hráčům. Za normálních okolností nemají tolik příležitostí vyzkoušet si hru se silným protivníkem a tak jsme si řekli, že není důležité, o kolik prohrajeme, ale ať zkusí hrát naplno. Myslím, že ke konci to už bylo lepší,“ říkal po zápase trenér Třeboně Karel Petržala, který si po jednapadesátibrankovém přídělu musel vyslechnout od některých fanoušků hodně nepříjemných slov. „Věřím ale, že tato zkušenost pomůže našim mladým hráčů v dalších těžkých zápasech, snad to fanoušci pochopí.“ Spokojen byl pochopitelně trenér Zubří Ivan Hargaš: „Bylo od hráčů Třeboně hodně sympatické, že zbytečně nezdržovali, nefaulovali, ale hráli pořád dál. Pro nás to byl výborný zápas, dali jsme 51 gólů a dostali se do čela tabulky.“
Nejvíce branek: Mika 10/1, Číp 9, Jakub Hrstka 9/1 - Mošovský 7/2, Mráz a Kubík po 4. Rozhodčí: Válek, Opava. Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/2. Vyloučení: 1:5. Diváci: 700.

Ronal Jičín - SKP Arcimpex Frýdek-Místek 30:24 (15:10)
Po měsíci a půl se jičínští házenkáři opět představili na své palubovce a natěšené diváky nezklamali. Rychle vedli 3:0 a snadno si vypracovali až sedmibrankový náskok, který sice hosté do přestávky stáhli, ve 40. minutě to bylo dokonce jen 18:16. Jičínští ale nikoho nenechali na pochybách, že chtějí vyhrát, odskočili na 25:20 a bylo rozhodnuto.
Nejvíce branek: Lepieš a Masák po 6, Bareš 4, Michajlík 4/1 - Kolmajer 10/2, Požárek 5. Rozhodčí: Padevět, L. Kohout. Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/4. Vyloučení: 7:6. Diváci: 550.

Nedělní utkání:

TJ Cement Hranice - Bystřice pod Hostýnem 34:24 (18:13)

Domácí se opět mohli opřít o spolehlivý výkon brankáře Petra Fabiána, jednoznačně nejlepšího hráče týmu, a díky jeho zákrokům se dostávali do rychlých útoků, které se jim dařilo proměňovat. Hned na začátku si hraničtí házenkáři vytvořili pětibrankový náskok a ten bez problémů udržovali, ve druhém poločase jej snadno zvýšili.

Nejvíce branek: Valášek 7, Čarda 7, Hojník 5 – Houda 5, Dobeš 5, Kovařík 5/2. Sedmimetrové hody: 1/0 - 4/3. Vyloučení: 11 – 6, navíc ČK Čarda (Hranice). Rozhodčí: Simu, Martiník. Diváci: 500.

KH Kopřivnice - OKD Karviná 22:35 (15:15)

Domácím házenkářům se ze začátku zápasu dařilo eliminovat karvinský rychlý přechod do útoku a vedli 6:4. Jenže pak hosté šestibrankovou šňůrou otočili na 10:6, přesto kopřivničtí trpělivou hrou srovnali poločas na remízový stav. Ten ale dlouho nevydržel, během úvodních deseti minut dala Karviná 7 gólů, zatímco Kopřivnice jen jeden a úřadující mistr pak snadno dovedl zápas do vítězného konce.

Nejvíce branek: Rachač 7/4, Gřes 4, Veřmiřovský a Hanzelka po 3 – Kuzo 8/2, Korňan 7, Petrovský 6. Sedmimetrové hody: 5/5 – 2/2. vyloučení: 5 – 9. Rozhodčí: Smékal, Bubeníček. Diváci: 300.

V pátek 30. 11. se hrál jediný zápas: HK A.S.A. Město Lovosice – Tatran Prešov 29:26. Kolo bude dohráno ve středu 5. 12., kdy je na programu zápas TJ Lokomotiva Plzeň – Dukla Praha.

Tabulka extraligy házenkářů po 15. kole:

1. Zubří 13 12 0 1 414:334 24
2. Karviná 14 11 0 3 439:321 22
3. Prešov 13 11 0 2 455:373 22
4. Lovosice 14 10 1 3 380:355 21
5. Dukla Praha 13 10 0 3 387:361 20
6. Jičín 14 6 1 7 351:357 13
7. Frýdek-Místek 14 6 0 8 391:407 12
8. Plzeň 13 6 0 7 344:366 12
9. Hranice 14 5 1 8 393:404 11
10. Kopřivnice 13 4 0 9 352:359 8
11. Třeboň 14 3 0 11 359:431 6
12. Hustopeče 13 1 1 11 342:406 3
13. Bystřice pod Hostýnem 14 1 0 13 333:436 2

Vladimír Labuda
ředitel
vladimir.labuda@jlmpraha.cz

Vydáno: 2. 12. 2007 18:39
Kategorie: Sport
Název zdroje: Agentura J.L.M. (ověřený zdroj [?])
PR a produkční agentura působící zejména v oblasti energetiky a extrémních sportů.