Při každém vítání občánku zasadí v Krumlově strom | Tiskovky.info

Při každém vítání občánku zasadí v Krumlově strom

STÁHNOUT Sázení_stromu_3.5.16.JPG (maximální velikost 0,5 MB)

Moravský Krumlov - Moravský Krumlov má novou tradici – při příležitosti vítání občánků se za každý nový dětský přírůstek vysadí strom. V Krumlově se koná toto tradiční vítání občánků dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Letošní jarní Vítání 26 dětí se uskutečnilo v sobotu 9. dubna v obřadní síni městského úřadu. Sázení prvního stromu společně s rodiči a sourozenci nových občánků se konalo v úterý 3. května.

„Bylo to velmi příjemné setkání. Až děti vyrostou, budou moci chodit ke „svému“ stromu v jejich rodném městě. Z mého pohledu to má hlubokou symboliku,“ sdělil starosta Tomáš Třetina a doplnil, že společně vysadili Lípu velkolistou nedaleko Sídliště. Touto nově založenou tradicí chce město přispět k upevnění vztahu mladých rodin k městu, kde žijí, k symbolickému zapuštění kořenů a v neposlední řadě k vyjádření kladného vztahu k životnímu prostředí. „Péči o údržbu stromu budou zajišťovat Služby města, počítá se s osazením informační tabulky,“ doplnil Třetina.
Další výsadba stromu je naplánována na podzim. V říjnu se bude konat další vítání občánků.

Eva Fruhwirtová
senior manager
info@commservis.com

Vydáno: 9. 5. 2016 8:11
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.