PEČOVATEL/KA ROKU 2010 (15.12.2010) | Tiskovky.info

PEČOVATEL/KA ROKU 2010 (15.12.2010)

Diakonie ČCE - Středisko křesťanské pomoci v Praze ve spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR pořádá tuto středu 1. 12. slavnostní vyhlášení vítězů již VIII. ročníku celostátního ocenění "Pečovatel/ka roku 2010".

Vyhlášení výsledků a předání jednotlivých ocenění pečovatelkám a pečovatelům z celé republiky se uskuteční na společenském setkání 1. prosince 2010 na Novoměstské radnici, Karlovo nám. 23, Praha 2 od 14 hod.

Záštitu nad soutěží opět převzala manželka prezidenta republiky paní Livia Klausová, starosta Městské části Praha 2 pan Jiří Paluska a dále ministr práce a sociálních věcí pan Jaromír Drábek.

Ocenění Pečovatelka roku vyhlašuje každoročně Diakonie ČCE - SKP v Praze. Cílem projektu je upozornit na potřebnost tohoto povolání, chápaného zpravidla jako životní poslání. Chceme ocenit práci pečovatelek a pečovatelů a získat tomuto povolání vážnost a respekt, jež mu po právu náleží.

Komise odborníků ze sociální oblasti vybírala na základě nominačních dopisů a na základě vlastních výpovědí nominovaných pečovatelů a pečovatelek deset z nich, kteří převezmou titul pečovatel/ka roku. Celá akce není pojímána jako soutěž či klání, ale spíše jako příležitost poděkovat a veřejně ocenit jejich práci.
Zdálo by se, že to základní, nám lidem společné (hygiena, nasycení, uklizený domov, společenský kontakt), je téměř u všech lidí stejné a ke zvládnutí této práce postačí minimální znalosti.
„Jen člověk vybavený citlivostí, rozhledem, pohotovostí, moudrostí, je schopen dobře vnímat to, co se z individuality člověka v těch nejzákladnějších obecných potřebách projevuje. Schopnost toto individuální respektovat a přiměřeně reagovat je tím náročným a hodným ocenění. Protože naše společnost náročnost tohoto povolání příliš nevnímá a nedoceňuje, pokusme se alespoň my, z našich skromných možností, popřát pozornosti při oslavě této profese prostřednictvím ocenění několika z nejlepších pracovníků“, říká Mgr. Libuše Roytová, ředitelka Diakonie ČCE – SKP v Praze.

Mediálními partnery akce jsou Český rozhlas 2, časopis Sociální služby a Radio Proglas.

- - -

Kontakt – public relations:
Mgr. Libuše Roytová, ředitelka DČCE-SKP v Praze, m: 777 734 170, e: roytova.skp@diakoniecce.cz
Mgr. Vendula Kodetová, PR senior, m: 739 244 788, e: kodetova@diakoniecce.cz

Mgr. Libuše Roytová
ředitelka DČCE-SKP v Praze
roytova.skp@diakoniecce.cz
www.diakoniecce.cz

Vydáno: 30. 11. 2010 11:10
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Diakonie ČCE (ověřený zdroj [?])
Diakonie ČCE je jednou z největších nestátních organizací zabývající se sociálními službami a občanskou pomocí. V loňském roce oslavila již 20. výročí obnovené činnosti. Celorepublikově poskytuje sociální, zdravotní, pastorační a vzdělávací služby – denně pomáhá tisícům klientů v nepříznivých životních situacích – od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahových klubů pro mládež až po četná seniorská zařízení či hospic pro umírající.

DČCE poskytuje služby ve 33 střediscích a 8 speciálních školách. Pracuje zde přes 1500 zaměstnanců a 1000 dobrovolníků.
DČCE nabízí 126 sociálních služeb registrovaných dle zákona o sociálních službách.