Nick Feifer: Díky novému zákonu bude jednodušší bránit se kybernetickým útokům | Tiskovky.info

Nick Feifer: Díky novému zákonu bude jednodušší bránit se kybernetickým útokům

Praha/ČR – Již 1. ledna 2015 v České republice nabyde účinnosti nový zákon o kybernetické bezpečnosti. Jedním z úkolů nové legislativy je sjednocení elektronické komunikace, a to nejenom ve státní správě, ale částečně i v soukromé sféře.

„S rychlým rozvojem IT sektoru narůstá i hrozba kybernetického útoku, která se může týkat každého člověka. A je třeba mít na paměti, že útoky hackerů jsou častější a čím dál masivnější,“ říká o kybernetických hrozbách Nick Feifer, manažer společnosti Fortinet pro střední a východní Evropu (CEE), a dodává: „Zajištění kybernetické bezpečnosti státu je zásadní otázkou současnosti a nový zákon je jedním z prostředků, jak jí docílit.“
Nový zákon se týká především státní správy. Díky němu by měla být státní sféra i další klíčové počítačové systémy v zemi odolnější vůči potenciálním útokům.

Hackerská komunita sílí
Česká republika není v zavádění této nové legislativy osamocena. Kybernetický zákon vychází ze směrnice Evropské unie, podle které mají všechny členské země zvyšovat svoji schopnost bránit se kybernetickým útokům. „Mnoho lidí určitě má v živé paměti masivní útoky hackerů z března roku 2013, které byly namířeny proti webovým stránkám zpravodajských serverů, telekomunikačních operátorů nebo serverů bankovních společností v ČR,“ připomíná Nick Feifer. „Tyto hackerské útoky poukázaly na velkou zranitelnost internetového prostředí a na sílu hackerské komunity,“ uzavírá Feifer.

Radka Kšicová
junior manager
ksicova@commservis.com

Vydáno: 30. 12. 2014 10:40
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.