Nemocná Nella poděkovala všem za příspěvky na nové auto | Tiskovky.info

Nemocná Nella poděkovala všem za příspěvky na nové auto

STÁHNOUT fotka Lišková poděkování.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Znojmo - Nella Lišková ze Znojma přežila několik chemoterapií, dvě transplantace ledvin a dále žije jen díky domácí hemodialýze. Bohužel někdy musí až několikrát týdně to specializované nemocnice v Praze, k čemuž je nutný spolehlivý automobil. Příspěvek od státu jí byl zamítnut a hledala proto pomoc ve svém okolí. Vyslyšeli ji místní politici i europoslanec.

„Nella je neuvěřitelná bojovnice, nadaná malířka a životní optimistka. I přes opravdu vážné zdravotní problémy ji člověk stále vidí se usmívat a užívat si každého dne. Když jsem se proto dozvěděl o sbírce na nové auto, hned jsem se zapojil,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se mj. i zúčastnil závodu ve výběhu 790 schodů znojemské radniční věže, který byl starostou města Janem Groisem (ČSSD) pořádán ve prospěch Nelly.

„Poměrně rychle jsme vybrali 300 000 na nové auto, aby se vždy bezpečně a rychle dostala do nemocnice v Praze, na čemž závisí její život. Chybělo pak ale ještě zhruba 80 000 na DPH, proto jsme dávali i žádost do místních novin a jsem moc rád, že se zapojila i znojemská charita,“ dodává znojemský zastupitel Marek Venuta (KDU-ČSL), jež Nellu také dlouhodobě podporuje.

„Upřímně děkuji panu europoslanci Zdechovskému, starostovi Znojma Janu Groisovi i Marku Venutovi, bez jejich příspěvků a pomoci s propagací sbírky, bychom dál musely s maminkou jezdit jen naším starým autem, které na tom zdravotně bylo už mnohem hůř než já,“ vtipkuje Nella Lišková, která v mezičase ocenila i to, že Zdechovský vystavil jeden z jejích obrazů ve své kanceláři ve Štrasburku.

Více informací:

- přiložená fotografie: zleva Marek Venuta, Nella Lišková, Tomáš Zdechovský, Jan Grois

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156

Vydáno: 16. 8. 2020 22:53
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).