Nástrojaři nejsou již dávno dělníci od soustruhu | Tiskovky.info

Nástrojaři nejsou již dávno dělníci od soustruhu

Nástrojař, žádaná profese nejen v Karlovarském kraji. O pravdivosti tohoto tvrzení, zajímavém učebním programu a budoucím pracovním uplatnění Vás přesvědčí „Den otevřených dveří SOŠ a SOU Nejdek“ ve čtvrtek 27. listopadu od 9 hodin do 17 hodin v budově školy Nejdek, Husova 600. Otevřou se také dveře k profesionálům v nástrojárně WITTE Automotive v Nejdku, kde se návštěvníci a zájemci o studium dozvědí více nejen o nástrojařině v praxi, ale také o nejmodernějších technologiích využívaných nástrojaři. Zároveň mohou zájemci o studium soutěžit v nástrojařském kvízu o ceny.

„Hrubá síla a černé řemeslo v nástrojařčině je dávno minulostí. Dnešní nástrojař musí umět využít svůj cit, dovednost a znalosti v počítačové technice při výrobě od malých po maxi formy, ostatních nástrojů a přípravků. Od tradičních po moderní výrobní postupy, od klasiky po nástrojařské speciality,“ říká Jan Děbnár, vedoucí nástrojárny WITTE Automotive v Nejdku. „Kluci se o moderních technologiích učí, ale hlavně si je mohou osahat při praxi u našich partnerů, zejména ve firmě Witte“ dodává Petr Baumann, zástupce ředitele pro praktickou výuku v SOŠ a SOU Nejdek.

Nástrojařinu nejen na obrázcích nabídne v rámci „Dne otevřených dveří“. Budou to ukázky designu forem na počítačích.
Budoucí nástrojaře a jejich rodiče zve WITTE Automotive do skutečného plného provozu. V provozech WITTE Automotive v Nejdku zájemci uvidí například práci s rychlovřetenem, které umí úctyhodných 40-60 tisíc otáček za minutu. Svoji zručnost si budou moci vyzkoušet při sestavování formy.

Více informací o akci na www.sosnejdek.cz.

Martina Poštová
martina.postova@witte-automotive.cz

Vydáno: 24. 11. 2008 21:18
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: WITTE Nejdek, spol. s r.o. (ověřený zdroj [?])
Firma WITTE Nejdek, spol. s r.o. patří mezi přední dodavatele zamykacích systémů a klik pro automobilový průmysl. Vyvíjíme a montujeme výrobky pro většinu světových automobilek (VW, Ford, General Motors, Daimler, BMW, Renault, aj.).
Společnost vznikla v roce 1992 jako dceřiná firma společnosti E. WITTE GmbH (SRN). Stala se tak členem mezinárodního koncernu, jehož partnerské a dceřiné závody vyrábějí a dodávají tradiční komponenty WITTE v rámci aliance VAST nejen v Evropě, ale i v Číně, Brazílii, Mexiku a USA.
Mezi tradiční výrobky patří zámky kapoty, kufru, sedaček, zámkové sady s klíči, kliky a lišty s ovládáním mechanismu uzavírání zadních dveří a mnohé další.

WITTE Automotive je dnes druhým největším zaměstnavatelem v Karlovarském regionu s téměř 1400 zaměstnanci. V roce 2007 jsme získali titul „Zaměstnavatel regionu“. Letos jsme se v této prestižní anketě umístili na druhém místě v konkurenci 30 firem z Karlovarského kraje. V roce 2008 si připomínáme deset let od založení vlastního vývojového oddělení WITTE Nejdek, spol. s r.o. Podporujeme technické školy nejen v Karlovarském kraji.