Na Helicoptershow je očekávána rekordní návštěvnost | Tiskovky.info

Na Helicoptershow je očekávána rekordní návštěvnost

Obrovský zájem odborníků, ale i fandů letectví zaznamenal již jedenáctý ročník Helicoptershow 2012, který se uskuteční ve dnech 18. – 19. května na královéhradeckém letišti. Letos by do Hradce mohlo přijet až dvacet tisíc lidí, z nichž je mnoho zájemců o novinku, kterou je přespání v karavanech na letišti.

„Do Hradce Králové se nahlásil velký počet leteckých odborníků nejen z Evropy, ale ze zámoří a dalších států světa. Naše helicoptershow se tak pro tento rok stala největší akcí zaměřenou na vrtulníky ve střední a východní Evropě,“ uvedl hlavní pořadatel Tomáš Suchánek ze společnosti DSA.
„Prodej vrtulníků i navzdory ekonomické krizi roste, což každoročně zvyšuje i mezi lidmi zájem o vrtulníkovou techniku,“ dodal Tomáš Suchánek.
Mezi vystavovateli nebudou chybět přední evropské společnosti dodávající vrtulníky a leteckou techniku. Svou účast na výstavě přislíbili přední světoví výrobci vrtulníků: společnost Eurocopter, prodejci vrtulníků Sikorski (Schweizer), výrobce vrtulníků BELL se svým nejnovějším modelem typu BELL 429, autorizovaný dealer vrtulníků Robinson pro Českou republiku společnost NISA AIR, letecká škola Blue Sky Services s vrtulníky Bell 206, prodejce ULL vrtulníků společnost Mamba Air, výrobce ultralehkých vírníků společnost Nirvana Systems, zástupce Letecké záchranné služby ze Slovenska s vrtulníkem Agusta, akrobatický speciál a mnoho dalších.

Hradec se stal středoevropským městem vrtulníků
Po celou dobu Helicoptershow čeká na odborníky a návštěvníky bohatý program. V pátek se budou hasiči z celé republiky učit, jak zasahovat u leteckých havárií a odborníci si prohlédnou výstavu, zatímco sobotní Helicoptershow bude tradičně patřit široké veřejnosti, na které vystoupí řada českých a evropských pilotů.
„Vrtulník MI 8 ukáže hašení vrtulníkem, když na letiště svrhne 2,5 tuny vody. V Hradci také vystoupí s vírníkem legendární německý instruktor Thomas Kiggen nebo český stíhací letoun L29 Delfín “ prozradil organizátor akce Jozef Daňo ze společnosti Gemini PORT.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 10. 5. 2012 11:04
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.