Na farmářských trzích se objevují falešní farmáři | Tiskovky.info

Na farmářských trzích se objevují falešní farmáři

Praha/Brno - S příchodem jarní sezóny vznikají v českých a moravských městech další nové farmářské trhy. Mezi spotřebiteli se stávají velmi oblíbené. Chtějí totiž nakupovat zeleninu, ovoce, vajíčka i maso přímo od domácích pěstitelů a chovatelů. Farmáři však varují před falešnými farmáři, kteří své produkty nakupují ve velkoobchodech a pak je vydávají za vlastní produkci.

„Máme informace, že na několika místech v České republice se na farmářských trzích objevují falešní farmáři. Samozřejmě, že to kazí celkovou image trhů, jejichž cílem je nabízet kvalitní a chutné potraviny. To je také důvod, proč sem lidé chodí. Chceme proti falešným farmářům bojovat,“ říká prezident Společnosti mladých agrárníků Petr Mareš.
Farmářské trhy začaly vznikat v České republice před dvěma lety. Velmi rychle si našly své příznivce a jejich obliba mezi spotřebiteli stále stoupá. Zemědělci tak našli možnost, jak své kvalitní potraviny z domácího prostředí nabídnout zákazníkům. „Farmářské trhy nabízejí čerstvé a kvalitní potraviny, což se o prodejích v supermarketech říct nedá. Falešní farmáři poškozují nejen zemědělce, ale také spotřebitele, “ tvrdí Petr Mareš.

Doporučení pro spotřebitele: Ptejte se na původ potravin
„Doporučujeme provozovatelům farmářských trhů, aby si důkladně prověřili prodejce a dbali na uvedení původu potravin,“ zdůrazňuje Petr Mareš a zároveň radí zákazníkům, aby se farmářů nebáli zeptat, odkud pocházejí jejich potraviny.
Čeští zemědělci, kteří prodávají poctivě zpracované potraviny, jsou výskytem falešných farmářů rozhořčeni a shodují se, že proti nim budou společně bojovat. „Nedovolíme, aby tito podvodníci zkazili pověst českým farmářům,“ uzavírá shodně za zemědělce Petr Mareš.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 7. 4. 2011 19:28
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.