Lidovci na Vysočině odmítli kvůli krizi drahou kampaň | Tiskovky.info

Lidovci na Vysočině odmítli kvůli krizi drahou kampaň

Jihlava - Žádné drahé billboardy v Chorvatsku, ale plakáty různých rozměrů na plotech rodinných domků, stínítka na autech a polepy. Tak bude vypadat skromná kampaň lidovců ve všech krajích České republiky včetně Vysočiny. Podle lídra Jana Kasala je potřeba v době ekonomické krize, kdy nejsou peníze na rozhazování, využít plně potenciál členů a příznivců, kteří straně ochotně a bez nároků na odměnu v kampani pomohou.

„Dělat masivní volební kampaň a rozhazovat peníze v době, kdy lidé ve velkém přicházejí o práci a řeší existenční otázky, je necitlivé. Chceme proto maximálně využít vlastní silnou zbraň, a tou je široká členská základna,“ vysvětluje Jan Kasal cestu, po které se lidovci chtějí v kampani do podzimních voleb vydat. Strana tak navazuje na způsob propagace, se kterým uspěla v červnových volbách do Evropského parlamentu.

„V posledních dnech a týdnech oslovujeme veřejnost a sháníme vhodná místa, kam bychom mohli naše plakáty umístit. Oslovili jsme také několik podnikatelských subjektů a osobností, které mají na Vysočině zvučné jméno,“ dodává Kasal. Podporou znovuzrozené akce Ploty budou také aktuální informace na nejrůznějších sociálních sítích a webových stránkách.

Lidovci mají na Vysočině v současné době více jak čtyři tisíce členů a několik tisíc příznivců, kteří jim mohou na podzim pomoci uspět. Dvě nejsilnější politické strany mají v tomto ohledu pouze čtvrtinovou podporu. Početnějším politickým subjektem v regionu jsou už jenom komunisté, ke kterým se hlásí o dvě stovky více členů než ke KDU-ČSL.

holub@ji.cz

Vydáno: 6. 8. 2009 14:01
Kategorie: Politika
Název zdroje: KDU-ČSL kraj vysočina (ověřený zdroj [?])