Hradecké základní školy se utkají v netradičních disciplínách | Tiskovky.info

Hradecké základní školy se utkají v netradičních disciplínách

Ve středu 18. září 2013 od 9 hodin se v areálu TJ Sokol Hradec Králové uskuteční závody královéhradeckých základních škol v netradičních atletických disciplínách. Hlavním pořadatelem je oddíl atletiky TJ Sokol Hradec Králové, který akci pořádá s podporou městské společnosti Tepelného hospodářství Hradec Králové.

“Atletika rozvíjí celou osobnost člověka a kultivuje ho. Proto jsme se rozhodli podpořit tuto akci, která by měla dětem od útlého věku přiblížit sportovní dovednosti a atletické závody,“ komentoval zapojení společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové její ředitel Jiří Seidler.

Atletiku přiblíží zábavným způsobem

Pro děti je připravena čtveřice disciplín: Překážková dráha, skok do dálky z můstku a hod vortexem na vzdálenost a na cíl. Skok z můstku i hod vortexem se používají jako průprava při tréninku atletických disciplín. Můstek umožní dětem delší skoky a větší zážitek. Sportovní doplněk vortex podporuje technické provedení hodu na úkor hrubé síly.

Závod poskytne dětem šanci vyzkoušet si jiné a zábavnější možnosti atletického soutěžení. V klasických disciplínách určují výkon základní parametry jako rychlost, síla nebo vytrvalost a děti jsou si již vědomi své úrovně mezi vrstevníky. Netradiční disciplíny dají více vyniknout obratnosti či šikovnosti a dají možnost přilákat ke sportu a aktivnímu životnímu stylu větší množství dětí.

Na první tři nejlepší žáky v každé disciplíně čekají zajímavé věcné odměny a nejlepší základní školu pohár. Pro účastníky a diváky je též připravena prezentace profesionálního atletického náčiní a další překvapení od partnera akce Tepelného hospodářství Hradec Králové.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 13. 9. 2013 8:44
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.