Europoslanec Zdechovský zásadně odmítá povinné kvóty | Tiskovky.info

Europoslanec Zdechovský zásadně odmítá povinné kvóty

Brusel - Evropská komise dnes představila nový plán, jak naložit se stále rostoucími počty uprchlíků, kteří přicházejí do Evropy. Jedním z návrhů expertů je zavedení povinných kvót po přerozdělení žadatelů o azyl. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský toto jednoznačně odmítá.

„S tímto návrhem vysoké představitelky Mogherini nemohu souhlasit. Přijímání azylantů by mělo být založeno na dobrovolnosti jednotlivých členských států, nikoliv centrálně přidělováno Evropskou unií,“ zdůrazňuje Zdechovský, který dlouhodobě zastává pozici České republiky a mnoha dalších států, které nevidí zavedení povinných kvót jako efektivní mechanismus řešení uprchlické krize
„Pomoci uprchlíkům se nebráníme a není pravda, že bychom jim nechtěli nabídnout pomocnou ruku. Přerozdělování však problém nevyřeší. Je potřeba přitlačit na efektivní řešení krize,“ dodává Zdechovský.

Eva Fruhwirtová
mediální poradce
fruhwirtova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu

Vydáno: 13. 5. 2015 15:37
Kategorie: Zahraniční
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.