Čisticí procesy v průmyslu: Pouze s textilními utěrkami | Tiskovky.info

Čisticí procesy v průmyslu: Pouze s textilními utěrkami

Praha, 20. června 2008 - Práce a výrobní procesy v oblasti automobilového průmyslu patří v otázkách čistoty k nejnáročnějším oblastem, které vyžadují neustálé ošetřování čisticími prostředky. Barevné skvrny, rozpouštědla anebo oleje jsou na denním pořádku. Proto vždycky potřebujeme něco po ruce, abychom vyčistili a důkladně vycídili nově vyrobená vozidla a autosoučástky před montáží a následnou expedicí. Nicméně i nářadí, které slouží k opravářským pracem v autodílnách, je potřeba neustále čistit. Utěrky, které mohou být pro tento účel používány, jsou nabízeny jak v textilních, tak v papírových variantách.

I když jsou v oblasti utěrek nabízeny mnohé rozmanité varianty, prosadila se textilní utěrka díky svých kvalitativním vlastnostem. Oproti papírovým utěrkám má textilní varianta hned několik výhod. Především hospodárnost a ochrana životního prostředí by měly stát v popředí při rozhodování pro jednu anebo druhou variantu. Kdo hbitě počítá, rychle dojde k výsledku:
Se systémem utěrek pro víceré použití MEWATEX si zákazník nemusí dělat žádné starosti, jestli tedy opravdu splňují všechny hygienické předpisy, protože MEWA se stará o životnímu prostředí přijatelné praní a opětovnou dodávku kvalitních utěrek.
Důkladné čištění těžko odstranitelných skvrn, ke kterému dochází v automobilovém průmyslu a v oblasti dílen, je papírovou utěrkou, která se rychle roztrhá, nemožné. Výrobky MEWA, které jsou neustále podrobovány dalšímu vývoji, jsou vhodné zvláště pro použití v rozličných odvětvích průmyslu. Toto je možné také díky jejich odolnosti a dlouhé životnosti.
Nepostradatelnou výhodou textilní utěrky MEWA je její schopnost absorbovat tekutiny, a to až do vícenásobku vlastní hmotnosti. Na rozdíl od papírových utěrek postačí ale jedno vymytí, aby ji bylo možné opět použít. K tomu nevzniká žádný nevítaný odpad. Utěrka MEWATEX nasaje v rekordním čase až dvou a půl násobek své hmotnosti.
Jednou z činností, která se zcela jednoznačně neobejde bez kvalitní utěrky, je leštění, které opět nacházíme v automobilovém průmyslu. Je velmi těžké si představit, že by karoserie byla leštěna papírovou utěrkou. Také jemné čištění povrchového laku může prostřednictvím zbytků papíru utrpět škody, které jsou v případě textilní utěrky vyloučeny. Právě z tohoto důvodu vyvinula MEWA u svých utěrek speciální metodu výroby, díky které po leštění nezůstávají žádná vlákna ani jiné zbytky. Pouze tímto způsobem je možné dosáhnout vysoké kvality při leštění velmi hodnotných výrobků.
Papírové utěrky nepřesvědčují ani v oblasti správy skladu. Všechny utěrky od MEWA jsou velmi lehké, kompaktní a umožňují snadné zacházení. Jejich opakované použití zajišťuje zákazníkovi, že není potřeba pořizovat a skladovat obrovská množství utěrek, jako je tomu v případě utěrek papírových.
K tomu MEWA jako spolehlivý partner nabízí svým zákazníkům zásobovací síť širokého rozsahu a perfektní logistiku. Toto zaručuje zásobovací servis, ekologické ošetření a důkladnou kontrolu kvality utěrek.
V automobilovém průmyslu a v oblasti dílen jsou textilní utěrky používány již od počátku.

Kdo již pracoval s papírovou variantou, ví, že to často ztroskotá na rozličných vlastnostech papíru. MEWA zde staví na tradici a zkušenosti, které průmyslu díky kvalitním textilním utěrkám prospívají.

Svou sítí 43 poboček je MEWA činná po celé Evropě. Tento poskytovatel služeb nabízí kompletní servis v oblasti pracovního a ochranného oblečení, textilních utěrek, rohožek a sacích rohoží. Společnost MEWA vznikla roku 1908 v německém Sasku a dnes patří k čelným evropským podnikům v oblasti průmyslových textilií. Okolo 4.115 spolupracovníků
se stará o více než 130.000 zákazníků z oblasti průmyslu, obchodu, gastronomie a zdravotnictví. Jako první podnik ve svém oboru obdržela společnost MEWA v roce 1992 certifikaci managementu kvality zakládající se na normě ISO 9001. V roce 1997 následovala certifikace podle mezinárodně platné normy pro životní prostředí ISO 14001.

MEWA Textil-Service s.r.o.
Družicová 992/23 161 00 Praha 6
www.mewa.cz

Další informace a kontakty pro média:

MediaTrust Communications spol. s.r.o.
4D Centre Prague Kodaňská 43

Armin Sandmann
e-mail: asandmann@mediatrust.cz

Michal Peterka