České firmy začínají znovu investovat miliardy do vzdělávání | Tiskovky.info

České firmy začínají znovu investovat miliardy do vzdělávání

Hradec Králové – Zvýšený zájem českých firem o firemní kurzy a školení na míru je trendem posledních několika měsíců. Tento fakt je pozitivní ilustrací přechodu z doby těžší ekonomické krize do fáze znovu nastartování procesů, které díky ní byly na delší či kratší čas utlumeny. Mezi takové aktivity s ohledem na nutnost zkracování budgetu další vzdělávání zaměstnanců jednoznačně patří.

„Je dokázáno, že úspěch firmy až ze 40 % závisí na soustavném proškolování zaměstnanců. To, že personální manažeři v posledních dvou letech snižovali výdaje právě v sekci dalšího vzdělávání je patrné z obecně nízké aktivity v odvětví v daném období. Nyní ale cítíme silný nárůst poptávky, firmy se pomalu znovu probouzí a nastavují intenzivní školicí plány, aby dohnaly dobu, kdy tyto snahy musely jít stranou,“ komentuje situaci regionální manažerka Martina Honsová z WIFI Czech Republic, pobočky největší vzdělávací agentury v Evropě.

Základem je interakce, komunikaci střídají odborné kurzy
Firmy opouštějí témata měkkých dovedností jako komunikace (soft skills), ale soustředí se především na odborné vzdělávání. Zájem je především o speciální školení kupříkladu v oblasti nových technologií.

„Například v tomto roce jsme jednoznačně zaznamenali zájem o školení programování aplikací nebo rozšířené znalosti produktů společnosti Microsoft,“ komentuje aktuální situaci jednatel české a slovenské vzdělávací agentury WIFI Josef Nádvorník. Podle Nádvorníka je obdobný trend jako v České republice také ve většině evropských zemí „Je to úplně stejné ve všech státech střední a východní Evropy, kde si vedeme podrobné statistiky,“ doplnil Nádvorník.

Gabriela Vaňková

Ing. Martina Honsová
Regional Manager WIFI Czech Republic
honsova@wifi-cz.cz

Vydáno: 25. 7. 2014 9:06
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.