Avia úspěšně expanduje s elektrickými vozy v USA | Tiskovky.info

Avia úspěšně expanduje s elektrickými vozy v USA

Praha – Střední nákladní automobily společnosti AVIA posilují svoji pozici na trhu v USA. Po úspěšném testování v zámoří bude zákazníkům dodána stovka elektrických vozů Smith, na podvozcích s kabinou vyrobených v letňanské společnosti Avia Ashok Leyland Motors (AALM). Jedná se o druhou velkou zakázku pro společnost od tohoto partnera v USA.

„Podle odsouhlaseného plánu dodáme do konce letošního roku přes oceán komponenty do osmnácti elektrických vozů Smith a zbytek pak v průběhu příštího roku. Pro společnost to znamená historický průlom značky AVIA na americký automobilový trh, díky čemuž se stáváme jedním z předních výrobců automobilů, kteří se podílí na růstu segmentu ekologické nákladní dopravy, především v oblasti elektrických pohonů,“ oznámil výkonný ředitel společnosti Marcus Pauels.

Prvních šest elektromobilů Smith vyrobených ve spolupráci s AALM předala už v červenci 2009 Obamova administrativa předním americkým společnostem v čele s Coca-Colou, výrobcem chipsů Lays a AT&T. Další výrazné rozšíření zelené dopravy v USA přichází na řadu nyní a tyto aktivity jsou ve Spojených státech podporovány dotacemi ve výši několika miliard dolarů od Ministerstva energetiky.

Politika amerických firem v oblasti logistiky se stala součástí Obamova plánu na snížení emisí a tak především v městské a příměstské dopravě nahrazují klasická užitková vozidla právě elektromobily. Nové ekologické vozy s multifunkčním využitím od firmy Smith vyrobené ve spolupráci s Avií vyhovují náročným požadavkům od dodávek potravin až po nejrůznější poštovní a jiné druhy služeb.

Posledních šest let spolupracuje AVIA s britskou společností Tanfield Group a jejich společně vyrobené elektrické vozy jsou dodávány zákazníkům ve Velké Británii a Irsku, které patří mezi důležité exportní trhy pro vozidla AVIA.

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 16. 12. 2009 10:15
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.