Automobilka Avia získala prestižní zakázku pro slovenské vnitro | Tiskovky.info

Automobilka Avia získala prestižní zakázku pro slovenské vnitro

Praha/Bratislava- Automobilová společnost Avia sídlící v pražských Letňanech dokázala získat v době finanční krize lukrativní vládní zakázku na Slovensku. V minulých dnech uzavřela smlouvu na dodání třiceti lehkých nákladních automobilů s Ministerstvem vnitra Slovenské republiky, která výrazným způsobem přispěje ke stabilizaci a upevnění pozice firmy v automobilovém průmyslu.

„Pro Avii je to prestižní záležitost a možnost budovat si i přes nynější složitou situaci stále silnější pozici na Slovensku a v dalších zemích, které jsou pro nás z hlediska exportu stěžejní,“ netají spokojenost s uzavřením kontraktu šéf letňanské automobilky Markus Pauels. Pro Avii je to po delší době velká zakázka do státní správy, dosud se s nákladními automobily střední třídy orientovala spíše na spediční firmy a živnostníky.

Slovenský automobilový trh je podle šéfa společnosti pro Avii prioritní, před dvěma lety firma zřídila oficiální zastoupení značky v Bratislavě a do konce minulého roku zde výrazně zvyšovala prodej. Hlavními odbytišti automobilky jsou trhy střední a východní Evropy, na které připadají více jak dvě třetiny prodeje a zbytek tvoří vyspělé trhy Evropské unie. Vedle tradičních dodávek do Maďarska, Anglie, Irska, Španělska a na Slovensko plánuje Avia do budoucna vstoupit také na ukrajinský a ruský trh.

Bohatá tradice automobilů Avia sahá do doby konce první světové války a za devadesát let své existence si vybudovala pevnou pozici ve strojírenském průmyslu. Patří mezi největší producenty nákladních automobilů u nás, v minulém roce zvýšila prodej automobilů o čtvrtinu v porovnání s rokem předchozím

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 24. 3. 2009 8:20
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.