Rozhodčí doložky a jejich praktické využití | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Rozhodčí doložky a jejich praktické využití


Patříte-li mezi úspěšné podnikatele, jistě jste si nenechali ujít diskusní fórum Rozhodčí doložky a jejich praktické využití, které se konalo 2. června 2011 v hotelu Majestic Plaza na ulici Štěpánské 33 v Praze 1 pod vedením těch největších odborníků v České republice.

Právě na toto zajímavé, často opomíjené a však vládou často diskutované téma jako jsou Rozhodčí doložky ve smlouvách, ale také arbitráže či mediační řízení uspořádala úspěšná marketingová společnost zaštiťující server mKonference.cz diskusní fórum pro omezený počet účastníků. Naplněný sál pro pětapadesát účastníků zaplněný do posledního místa nenechal chladné generální, výkonné ani personální ředitele v klidu a přímo „hltali“ po větší míře informací.

Po oficiálním zahájení pořadateli začal svoji odbornou část fóra pan JUDr. Luděk Lisse, Ph. D., LL.M. z Rozhodčího soudu při IAL SE a hovořil trefně o rozdílech rozhodčího a soudního řízení. Dále plynule navázal na téma předností rozhodčího řízení, sepsání rozhodčí smlouvy a její důležité náležitosti. Po krátké Coffee break přestávce s bohatým občerstvením pro každého účastníka následoval pan Mgr. Lukáš Nývlt, partner společnosti NH Partners, advokátní kancelář, s.r.o. a vystoupil s tématem Zastupování v rozhodčím řízení advokátem. Zajímavým se také stal jeho preferovaný podbod přednášky zaměřený na rozhodčí řízení mezi státy evropské unie, dále také poplatky různých zemí a ukázal nám tak pohled na důkladné zvážení rozhodčího řízení mezi jednotlivými zeměmi.

Mezi dalšími významnými osobnostmi nechyběl také pan Mgr. Bc. Patrik Frk - K čemu využít rozhodčí nález a na něj opět navazující JUDr. Luděk Lisse, Ph.D., LL.M. a jeho Rozhodčí řízení jako perspektivní nástroj vymáhání pohledávek.

V závěru v před obědovém bloku prezentoval velice významný rétorik a to přímo spoluautor projednávané novely, slečna JUDr. Helena Balvínová, z Ministerstva financí České republiky. Projednala osobně s auditoriem nejen připravované legislativní změny, ale také rozhodčí doložky ve sporech ze spotřebitelských smluv z pohledu Ministerstva financí.

Konference s velmi pozitivními ohlasy byla přínosem pro všechny účastníky nejen svojí vysokou úrovní. Na závěr dopoledního setkání nás pozval moderátor na další, opět velice zajímavou akci na konci září, která bude reflektovat novelu insolvenčního zákona o vrácení DPH u nedobytných pohledávek. Pořádající agenturou byla společnost Malota Production s.r.o. - Mkonference.cz








Kontakt:

Simona Zábržová
Šéfredaktor
simona.zabrzova@czechtimes.cz
www.mkonference.cz
777285544


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 6. 6. 2011 22:09
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Czechtimes.cz (ověřený zdroj [?])
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.