Dobrá muzika opět roztančí pivní tanky | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Dobrá muzika opět roztančí pivní tanky


STÁHNOUT 384E2278-B364-4C0D-8934-03E1C75C1215.jpeg (maximální velikost 0,5 MB)

Praha - V sobotu 20. srpna od dvou odpoledne se chráněný pivovar Chříč už po dvanácté rozezvučí hudbou a hlasy divadelníků. Komorní festival Křič Fest letos opět slibuje různorodý program: kvalitní muziku, divadla a workshopy pro děti i dospělé, dobré jídlo a vynikající řemeslné pivo.

Letošní hvězdou festivalu je Monika Načeva, která představí svůj aktuální projekt Zdivočelí koně. Organizátoři nicméně sází hlavně na méně známá, pečlivě vybraná uskupení, která na jiných festivalech obvykle neuslyšíte. Finsko-holandsko-česká formace The Spermbankers, která právě dokončuje svůj druhý vinyl ostrých gospelů, nebo brazilské duo Canja Rave pohybující se na hranici pouličního šansonu, country a brazilského punku. Ty doplní například stálice české hudební alternativy Václav Havelka III nebo aktuální disco punková inkarnace veterána rožnovské punkové scény Ctiba. Šanci dostává i sedmnáctiletá debutující Antonie s kapelou, nedávno zazářivší ve Velké Sedmě Radia 1.

Hudební produkce je prošpikována loutkovým alternativním divadlem v podání Loutek bez hranic a Studia Damúza. V průběhu celého festivalového odpoledne poběží workshopy pro děti i dospělé, návštěvníci festivalu budou mít možnost vyrobit si vlastní loutku, knížku nebo šperk.

„Na Křič Festu mám ráda jedinečnou a pospolitou atmosféru a prolínání světů hudby, divadla a tvořivých dílen, zároveň kulturního ruchu „velkého světa“ s klidem naší vesnice. Těším se, jak se tajemný hlas Načevy poline pivovarskou zahradou, jak The Spermbankers zbystří mé smysly, skvělé jsou ale všechny pozvané kapely!“ říká Markéta Tesárková, předsedkyně sdružení Propolis a dodává: „Věřím, že jako vždy dorazí lidí tak akorát a doufám, že se povede i završující jamovací oheň.“

Ctitelé řemeslného piva se mohou těšit na místní ležáky i na svrchně kvašené speciály. Rekonstrukce barokního objektu pivovaru začala v roce 2009 a od roku 2015 se tu ve varně s dřevním otopem vyrábí kvalitní pivo. Pivovar tak nabízí pracovní uplatnění více než třem desítkám zdravotně znevýhodněných zaměstnanců této sociální firmy.

Organizátor festivalu, sdružení Propolis, je skupina přátel, která postupně vznikla kolem dění a obnovy pivovaru ve Chříči na pomezí severního Plzeňska a Křivoklátska. Cílem sdružení je vybudovat zde místo, kde se setkávají lidé se zájmem o historii, umění, krajinu, tradice a řemesla. Propolis tak chce vytvořit inspirativní místo, kde se dobře žije.

Podrobnosti a aktuality najdete na webu festivalu www.kricfest.cz.

Tisková zpráva sdružení Propolis z.s., http://propolis-os.cz/
Kontakt: Markéta Tesárková, marketa@propolis-os.cz, +420 774 501 508








Kontakt:




Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 8. 2022 15:49
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tisková zpráva sdružení Propolis z.s., http://propolis-os.cz/
Kontakt: Markéta Tesárková, marketa@propolis-os.cz, +420 774 501 508
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.