OLAF prošetřuje podněty malých slovenských zemědělců | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


OLAF prošetřuje podněty malých slovenských zemědělců


Brusel - Europoslanci Ivan Štefanec, vedoucí slovenské delegace v ELS a Tomáš Zdechovský, koordinátor poslaneckého klubu ELS ve výboru pro kontrolu rozpočtu, dostali potvrzení o tom, že podněty, které společně podali na Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF), jsou prošetřované. Podněty se týkají stížností malých a středních zemědělců na diskriminaci při rozdělování dotací v oblasti zemědělství.

„Výpovědi malých zemědělců i výsledky mise Evropského parlamentu dokázaly, že slovenský zemědělský sektor se potýká s obrovskou krizí. Ta není způsobená objektivními faktory, ale tím, že na něm dlouhodobě parazitují skupiny napojené na vládnoucí stranu na Slovensku. Bylo naší povinností si stížnosti farmářů vyposlechnout a podpořit je v jejich snaze o dosažení spravedlnosti. Jsem rád, že OLAF koná a brzy se dozvíme výsledky šetření,“ uvedl europoslanec Ivan Štefanec.

„Krádeže a podvody v oblasti zemědělských dotací jsou zločinem na nás všech. Musím konstatovat, že takovou míru podvodů, jaká se v současnosti děje na Slovensku, jsme neregistrovali v žádné jiné zemi Evropské unie. Věřím, že OLAF všechny naše podněty objektivně prošetří. Pokud má nastat skutečná změna, musí být provedena systematicky na Slovensku,“ zdůraznil Tomáš Zdechovský, který vyzdvihl roli zemědělského sektoru na evropské hospodářství i identitu. Právě proto jsou malí a střední zemědělci podporováni ze zdrojů EU.


Attila Agárdi, Marek Hannibal


Více: http://www2.eppgroup.eu/press-release/136651?usebuid=15750








Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 24. 9. 2019 14:45
Kategorie: Finance
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.