LF MU Brno | Tiskovky.info

LF MU Brno

Vydané tiskové zprávy

Molekulární hematologie

Rozsáhlému kolektivu autorů vedenému týmem Pospíšilová, Dvořáková, Mayer (Brno) byla udělena literární cena Josefa Hlávky, a to v kategorii Cena za vědeckou literaturu - oblast lékařských věd.

Další úspěch v léčbě leukémie

Dospělí pacienti s méně častým typem leukemie, akutní lymfoblastickou leukémií, mají velkou šanci na přežití, díky spolupráci lékařů a týmu odborníků Interní hematologické a onkologické kliniky LF MU a Fakultní nemocnice Brno, Univerzitního leukemického centra a České leukemické skupiny- pro život (Cell).

Šance pro život

Fakultní nemocnice Brno a LF MU se podílí na mezinárodním projektu PanCareLIFE, který zvýší šance dětí a dospělých po prodělaném nádorovém onemocnění v dětství na kvalitní život.

Asociace vysokoškolských vzdělavatelů nelékařských zdravotnických profesí ČR

V lednu 2014 bylo zvoleno nové vedení Asociace vysokoškolských nelékařských zdravotnických profesí v ČR

První simulační centrum virtuální chirurgie otevřeno v Brně

První simulační centrum virtuální chirurgie bylo České republiky bylo otevřenov Brně v součinnosti Nemocnice U sv. Anny a Lékařské fakulty MU Brno.

Unikátní a ojedinělý studijní modul na Lékařské fakultě MU zahájen

Nejlepší studenti 1. ročníku Lékařské fakulty Masarykovy univerzity (MU) začali studovat ve speciálním studijním modulu.

LF MU má nově akreditovaný obor Ortoptika

Od letošního roku nabízí Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně jako jediná v České republice absolventům středních škol, očním optikům ale například i stávajícím optometristům studium nového oboru Ortoptika