Vylepšená platforma HP SIRM zdokonaluje správu rizik v podnikových sítích | Tiskovky.info

Vylepšená platforma HP SIRM zdokonaluje správu rizik v podnikových sítích

Nové řešení HP nabízí lepší přehled o IT prostředí organizací, díky čemuž mohou snížit rizika chyb napříč tradiční, mobilní i cloudovou IT infrastrukturou Praha, 6. března 2012 – Společnost HP oznámila uvedení integrované platformy pro řízení bezpečnostních rizik, která organizacím poskytuje vylepšený přehled o využívání jejich tradičních, mobilních i cloudových prostředí a umožňuje jim nasadit bezpečnostní politiku maximálně zohledňující jejich konkrétní bezpečnostní rizika.

Moderní bezpečnostní hrozby jsou stále komplexnější, sofistikovanější a dokážou generovat obrovské množství útoků v tradičním, mobilním a cloudovém prostředí. S tím, jak organizace postupně rozšiřují IT infrastrukturu, potřebují zajistit také stejnou úroveň zabezpečení pro monitoring a správu zabezpečení vnitřní sítě.(1) Právě tento problém představuje z pohledu firem kritický bod stěžující a prodlužující hledání nejvhodnějšího řešení pro správu a určení rizik napříč různorodými IT prostředími.
Nová platforma HP Security Intelligence and Risk Management (SIRM) vyplňuje mezeru mezi bezpečností IT infrastruktury a IT operacemi, takže organizacím umožňuje nahradit zastaralé jednoúčelové produkty. Platforma HP SIRM představuje první velký milník v oblasti zabezpečení, využívající řešení ArcSight, Fortify a TippingPoint, která v loňském roce vytvořila samostatnou divizi HP Enterprise Security Products.
„Současné útoky jsou natolik rozsáhlé a těžko odhalitelné, že tradiční přístup k zabezpečení zkrátka nedokáže ochránit rozsáhlejší firemní sítě,“ řekl Tom Reilly, vicepresident a generální ředitel divize HP Enterprise Security Products. „Platforma HP SIRM nabízí dokonalý přehled o síťovém prostředí i inteligentní analýzu kontextu pro proaktivní správu rizik u jednotlivých aplikací či celé rozsáhlé sítě.“
Jednotný přehled o firemních hrozbách
Velké organizace se často potýkají s nemožností přesně určit bezpečnostní požadavky a nutné související investice. HP tento problém řeší díky komplexní analýze jednotlivých prvků v kritických obchodních procesech a aplikacích prostřednictvím řešení HP EnterpriseView.
Tento nástroj nabízí dynamické rozhraní pro správu IT infrastruktury a přehlednou mapu priorit při řízení jednotlivých rizik v rámci celé organizace. Propojuje tak nutnost zabezpečení IT infrastruktury a jejího udržení v chodu, a umožňuje IT správcům proaktivně řešit největší hrozby či rychle uplatnit odpovídající bezpečnostní politiky.
Řešení aplikačních rizik od tradičních až po mobilní prostředí
Mobilní platformy i aplikace přizpůsobené webovému prostředí obsahují bezpečnostní rizika, která umožňují provádění komplexních útoků. HP nabízí organizacím možnost rozšířit zabezpečení i na mobilní zařízení prostřednictvím statické kontroly bezpečnosti aplikací (SAST), dynamické kontroly zabezpečení aplikací (DAST) a monitorování aplikací. Tyto procesy zajišťují nástroje, mezi něž patří:
— HP Application Security Monitor (AppSM) – poskytuje IT správcům náhled bezpečnostních hrozeb jednotlivých aplikací a zkracuje čas potřebný k nasazení monitorovacích řešení díky podstatnému snížení nutnosti vlastního programování. HP AppSM nabízí centralizované vyhledávání, reporty a analýzy aplikací Java/.Net napříč různorodými prostředími, včetně mobilních.
— HP Mobile Application Security – chrání mobilní prostředí díky identifikaci možných rizik v aplikacích určených pro zařízení se systémy Apple iOS a Google™ Android.
— HP TippingPoint Next-Generation Intrusion Prevention System (NGIPS) – zajišťuje ochranu před komplexními aplikačními hrozbami ve spojení s platformou HP SIRM. Zákazníci mohou těžit z vylepšeného blokování na základě tržní „reputace“ jednotlivých aplikací a jejich pokročilé kontroly.
Řešení nových rizik v cloudových prostředích
Poté, co organizace přejdou na cloudová řešení, se stává jejich hlavním problémem ochrana rozšířené IT infrastruktury. Pro tyto účely nabízí HP řešení:
— HP Cloud Connections Partner Program – poskytuje přehled o aktivitách jednotlivých uživatelů v prostředích Software-as-a-Service (SaaS), jejich centralizovaný souhrn a reportování zahrnující i cloudová prostředí.
— HP Compliance Stack – pomáhá zákazníkům zajistit splnění zákonných požadavků pro fyzická, virtuální i cloudová prostředí. Jako první řešení dokáže adresovat požadavky platebních systémů založených na standardu Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS).
Platforma HP SIRM je klíčovou součástí řešení HP IT Performance Suite, které pomáhá organizacím a vládním institucím s přechodem na strategii Instant-On Enterprise. HP IT Performance Suite přináší komplexní sadu nástrojů pro správu IT prostředí, jeho automatizaci a přizpůsobení výkonu IT konkrétním cílům jednotlivých společností.
Více informací o produktech HP Enterprise Security je k dispozici na webu www.hpenterprisesecurity.com/.

O společnosti HP
HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz.
(1) Průzkum společnosti IDC „Worldwide Cloud Security 2011-2015 Forecast: A Comprehensive Look at the Cloud/Security Ecosystem” ze začátku letošního roku 2012.

Poznámka pro novináře: Další novinky společnosti HP, včetně odkazů na RSS kanály, lze najít na webu www8.hp.com/cz/cs/hp-news/newsroom.html, případně www.hp.com/hpinfo/newsroom.

Google je registrovanou ochrannou známkou společnosti Google Inc. Java je registrovanou ochrannou známkou společnosti Oracle.

Copyright © 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Zde uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. Jediné záruky k produktům a službám HP jsou výslovně uvedeny v záručních prohlášeních, jež jsou dodávána s příslušnými produkty a službami. Žádné zde uvedené informace by neměly být považovány za další záruku. HP nezodpovídá za případné technické nebo redakční chyby nebo opomenutí.

Ivan Lukáš
Senior Account Manager
ivan.lukas@virklis.cz

Vydáno: 9. 3. 2012 16:28