Vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek navštíví obec Tisová | Tiskovky.info

Vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek navštíví obec Tisová

Pardubice – V obci Tisová se bude v sobotu 25. dubna 2009 žehnat vlajka a znak obce u příležitosti 130 let Sdružení dobrovolných hasičů obce Tisová. Slavnost začíná v 15 hodin mší svatou v kapli sv. Vojtěcha. Od 16 hodin pak bude slavnost pokračovat v parku u kaple.
„1. dubna 2009 tomu byl rok, co obec tisová dostala od předsedy poslanecké sněmovny dekret k užívání znaku a vlajky obce. Zastupitelstvo obce se dohodlo s výborem sboru dobrovolných hasičů a občanským sdružením ECCE Tisová, že den 25. dubna bude slavnostním dnem uspořádání Tisovských oslav. Žehnání vlajky a znaku obce bude tak spojené se 130 výročím Sdružení dobrovolných hasičů obce Tisová,“ řekl starosta obce Vojtěch Eliáš.
„Pozvání na slavnost přijali hejtman Pardubického kraje Radko Martínek a náměstek hejtmana a čestný člen hasičské sboru Pardubického kraje Roman Línek, který navštíví obec již poněkolikáté. Dále je pozvaný radní Petr Šilar a starostové okolních měst a obcí. Přítomni budou také jednotlivé sbory z okolí se svými slavnostními prapory,“ dodal starosta obce.
„Nemohu zapomenout, když jsem byl v obci pracovně v létě 2007 při řešení ptačí chřipky. Jsem rád, že se do obce opět vracím a to při velké slavnosti žehnání vlajky a znaku obce u příležitosti 130 let Sdružení dobrovolných hasičů obce Tisová,“ řekl vicehejtman pardubického kraje Roman Línek.
Na závěr se bude konat slavnostní schůze sboru dobrovolných hasičů v Tisové, kteří budou vyznamenáni. Všichni zúčastnění jsou pozváni na taneční zábavu, která se bude konat na závěr programu.

Markéta Čadová

Markéta Čadová
mediální konzultantka
marketka.cadova@seznam.cz