Velký symfonický orchestr slavil 80 let od založení | Tiskovky.info

Velký symfonický orchestr slavil 80 let od založení

Slovanské tance Antonína Dvořáka v podání ruských umělců

V Praze se konal jediný koncert Velkého symfonického orchestru P.I. Čajkovského, uspořádaný v rámci evropského turné, věnovaného 80. výročí založení tohoto jedinečného hudebního tělesa. V podání ruských muzikantů zazněl v Rudolfinu výběr ze Slovanských tanců Antonína Dvořáka a Šostakovičova Symfonie č.5.
K účasti v jubilejním turné byli přizváni významní sólisté. Sólový part v Prokofjevově koncertě pro klavír č.2 hrála světoznámá klavíristka Jelizaveta Leonská, které bylo v roce 2006 uděleno vysoké rakouské vyznamenání – řád Cti v oblasti vědy a umění. Hrávala společně se samotným Svjatoslavem Richterem, nejednou vystupovala na festivalu Pražské jaro, je nositelkou prestižní ceny Midem Classical Award za nahrávku koncertů Felixe Mendelsona ve spolupráci se souborem CamerataSalzburg.
Koncertu se zúčastnili i další významní kulturní činitelé, politici, představitelé podnikatelské sféry.
Generální partnerství koncertu převzala Mezinárodní bankovní skupina „První Česko-Ruská banka - Evropsko-Ruská banka“
V předchozích letech bankovní skupina byla sponzorem řady významných událostí, konaných v České republice, mimo jiné: XXII. Mezinárodního kongresu účastníků letů do vesmíru, každoročních Česko-ruských podnikatelských plesů, hostování a workshopů Moskevského divadla-studia pod vedením Olega Tabakova a taktéž komorního orchestru Moskevští virtuosové v čele s Vladimirem Spivakovem.

O mezinárodní bankovní skupině PČRB-ERB:
Mezinárodní bankovní skupina PČRB-ERB b vznikla v roce 2008 z PRVNÍ ČESKO-RUSKÉ BANKY, s.r.o., a Evropsko-ruské banky, a.s. (AO „Jevropejsko-Rossijskij bank).
Stabilní finanční výsledky umožňují skupině provádět aktivní sponzorskou a charitativní činnost. Bankovní skupina se tradičně podílí nejen na rozvoji ekonomických, ale také kulturních styků mezi Ruskem, Českem, Slovenskem a jinými státy Střední a Východní Evropy s cílem formovat pozitivní obraz Ruska v zahraničí.

Díky přítomnosti bankovní skupiny PČRB-ERB v Rusku a Česku a existenci rozsáhlých podnikatelských styků v obou zemích, má skupina možnost poskytovat klientům strukturované produkty umožňující komplexní obsluhu ruských a českých společností, které se účastní rozvoje obchodně-ekonomických vztahů mezi Ruskem a Českou republikou.

Jaroslava Timková
ředitelka
timkova@profitklub.cz
+420775733662