Uživí se zlaté české ruce aneb jsou Češi ochotni zaplatit za kvalitu? | Tiskovky.info

Uživí se zlaté české ruce aneb jsou Češi ochotni zaplatit za kvalitu?

Slapy n. Vltavou, 12.11. 2012 – Podle informací internetového srovnávače cen Heureka.cz obliba nakupování na internetu v Čechách neustále roste. Netýká se však tento růst pouze tolik oblíbených slevových portálů hromadného nakupování? Češi kvůli obavám z vývoje ekonomiky šetří a podle průzkumů hodlají na Vánoce utratit v průměru o dva tisíce korun méně než vloni. Logicky se tak snaží využít k nákupům nejrůznějších slev a akcí.
Má za takových okolností šanci uspět i jiný prodej než prodej nejlevnějších sériových produktů dovážených z jihovýchodní Asie? Ustojí tento tlak drobnější čeští obchodníci a výrobci?
Simona Králová, provozovatelka webového portálu www.simira.cz , který zprostředkuje prodej rukodělných, kvalitně řemeslně zpracovaných nebo designových výrobků v limitovaných edicích, tvrdí: „Simira právě slaví půl roku od svého založení, ale již po této krátké době je vidět, že zájem o kvalitní handmade tržiště je obrovský. Dnes u nás nabízí své zboží přes 1380 tvůrců, řemeslníků , designerů a umělců. Je možné, že právě zmíněná krize je nutí hledat nový prostor pro odbyt své tvorby. A podle toho, že 30. října obdržela Simira certifikát Ověřeno zákazníky od portálu heureka.cz, jsou s ní spokojeni i jejich zákazníci.“
Provozovatelky portálu potvrzují, že i zájem nakupujících o originální, jedinečné výrobky stále vzrůstá a stále více Čechů je ochotno za kvalitu zaplatit rozumnou cenu. „Zájem o handmade výrobky stále roste, zejména se to týká šperků, módy a doplňků. Aktuálně se prodává také velké množství vánočních dekorací. Lidé u nás hledají originál, dárek, který zaujme, dárek s nápadem, který byl vyroben s citem a v neposlední řadě v Čechách. Navíc u nás najde dárek opravdu každý, ten kdo touží po uměleckém díle, i ten, kdo má hlouběji do kapsy – přitom to bude originál, který udělá radost“, dodává Radka Rosenbergová, druhá žena, která za portálem www.simira.cz stojí.

Další informace:

Radka Rosenbergová
Mobil: 724 290 903
e-mail: radka.rosenbergová@simira.cz
www.simira.cz

Poznámky pro editory:
1. Simira byla pro prodej rukodělných výrobků spuštěna 1.5.2012
2. K dnešnímu dni je v nabídce více než 22 500 originálních výrobků v celkové hodnotě přes 8,6 miliónů Kč.

Radka Rosenbergová
jednatel
info@simira.cz
www.simira.cz

Vydáno: 11. 11. 2012 22:06
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Simira Art, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Společnost Simira zprostředkovává prodej rukodělných, řemeslně kvalitně zpracovaných nebo designových výrobků v limitovaných edicích na portále www.simira.cz.

K dnešnímu dni (11.11.2012) nabízí na Simiře své zboží více než 1380 tvůrců, řemeslníků a designérů. Nabídka čítá více než 22 650 položek.