Tříkrálová sbírka 2012 proběhla také v Lanškrouně a Dolním Třešňovci | Tiskovky.info

Tříkrálová sbírka 2012 proběhla také v Lanškrouně a Dolním Třešňovci

Městský úřad Lanškroun dohlíží ve svém územním obvodu v souladu se zákonem o veřejných sbírkách na pečetění pokladniček a zaměstnanec města je pak přítomen i u otevření pokladniček. Stejně tomu bylo i u letošní Tříkrálové sbírky. Minulý týden bylo na městském úřadě zapečetěno 20 pokladniček. Koledníci použili 12 pokladniček, do kterých v sobotu 7. ledna 2012 v Lanškrouně vybrali celkem 70 467 Kč.

Pro srovnání vloni použili 20 pokladniček, do kterých vybrali celkem 91 680 Kč, v roce 2010 26 pokladniček, do kterých vybrali 109 554 Kč a v roce 2009 použili 27 pokladniček, do kterých koledníci vybrali 101 184 Kč. V předešlých letech, ale koledníci koledovali také v obci Horní Třešňovec. V roce 2011 bylo tedy přímo v Lanškrouně vybráno 75 000 Kč.
Dle dostupných informací, peníze, které byly v Lanškrouně vybrány, budou použity na materiálové vybavení nového charitního centra sociálních služeb v Lanškrouně, na provozní náklady Oblastní charity Ústí nad Orlicí, na opravy budovy Centra pod střechou v Letohradě, na fond rozvoje nových projektů a k přímé pomoci, na provozní náklady Rodinného centra „Kopretina“ v Horní Sloupnici, na provozování a materiálové náklady občanských poraden ve Vysokém Mýtě, Králíkách a Lanškrouně a osobní asistence.

Drahomíra Lišková
Referentka kanceláře starosty a tajemníka
drahomira.liskova@mulanskroun.cz
www.lanskroun.eu