Tři hybné síly společnosti sítí | Tiskovky.info

Tři hybné síly společnosti sítí

Mobilita, vysokorychlostní připojení a cloud vytvářejí základ společnosti sítí • Odhaduje se, že do roku 2016 bude na světě téměř 5 miliard uživatelů vysokorychlostního internetu • Ericsson a Akamai zaručí kvalitu služeb cloudů, ke kterým se uživatelé budou připojovat z mobilní sítě

Hans Vestberg, prezident a generální ředitel Ericssonu (burza NASDAQ: ERIC) ve svém projevu k novinářům, který přednesl v úvodní den Světového mobilního kongresu v Barceloně, prohlásil: „Pouze naše představivost nás může zastavit“ při vytváření společnosti sítí, kde připojení k internetu bude všude tam, kde přinese nějakou výhodu.
Hans Vestberg tvrdí, že základ společnosti sítí spoluvytvářejí tři síly: mobilita, vysokorychlostní připojení a cloudy. Prezident Vestberg vyjmenoval nové produkty a koncepce, které Ericsson představil na Světovém mobilním kongresu a které tyto tři síly podpoří. Patří k nim: platforma Ericsson k připojení různých zařízení (Device Connection Platform), která pomůže mobilním operátorům snadno a rychle uvádět do provozu řešení založená na vzájemně komunikujících zařízení (M2M), radiové zařízení s integrovanou anténou – první stavební prvek budoucích heterogenních sítí, nabídku produktů pro IP sítě a službu Počítač jako služba, která umožní telekomunikačním operátorům poskytovat svým uživatelům balíčky softwaru v cloudech navíc k mobilnímu vysokorychlostnímu připojení.
Prezident a generální ředitel zdůraznil, že Ericsson již uvedl do provozu 16 sítí využívajících technologii LTE v 11 zemích světa na třech kontinentech. „Neustoupíme ze své vůdčí pozice v oblasti technologií,“ dodal Hans Vestberg. Rovněž upozornil na skutečnost, že rostoucí využívání služeb představuje jedinečnou konkurenční výhodu pro Ericsson, který je jediným dodavatelem, který dosud získal kontrakt na řízené služby pro technologii LTE. „Naši zákazníci věří, že jim pomůžeme vybudovat, řídit a provozovat nejlepší sítě na světě; z této pozice můžeme vycházet při navrhování budoucích produktů, řešení a instalací technologie LTE. Naši zákazníci jsou u nás na prvním místě,“ konstatoval.
Hans Vestberg vyzdvihl význam zajištění kvality sítě, zejména v době, kdy se služby cloudů stávají oblastí nových obchodních inovací a služeb. „Síť představuje rizikovou část této rovnice,“ prohlásil Vestberg a poté oznámil uzavření strategické aliance s firmou Akamai, která zajistí kvalitu služeb pro mobilní zařízení.
Společnost Ericsson dále představila řadu různých řešení ukládání obsahu internetu pro směrovač Smart Services Router a řídící jednotku Radio Network Controller, která pomohou mobilním operátorům zajistit vyšší komfort pro uživatele a optimalizovat využití kapacit IP sítí a radiových sítí.
Hans Vestberg hovořil o spojení informačních technologií a telekomunikací do nového odvětví informačních a telekomunikačních technologií, které zajišťuje lepší možnosti pro inovace a spolupráci, kde je možné vyměňovat si nápady online bez časových a územních omezení a kde se neustále testují nové obchodní modely. „Při uvažování nad potenciálem odvětví informačních a telekomunikačních technologií ve společnosti sítí nás může omezit pouze naše představivost,“ uzavírá prezident Vestberg. Několik zakázek na poskytování služeb, které společnost Ericsson nedávno získala v oblasti informačních a telekomunikačních služeb v Evropě, na Středním východě a v asijsko-pacifické oblasti, dláždí cestu pro další rozšiřování obchodní činnosti v tomto odvětví.

Poznámky redaktorům:
Všechny informace o novinkách představených na Světovém mobilním kongresu naleznete na stránkách:
Fotografie ze Světového mobilního kongresu naleznete na stránkách:
Multimediální obsah týkající se naší společnosti je k dispozici v oddíle Broadcast Room na stránkách: www.ericsson.com/broadcast_room
Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.
Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Maria Pošteková
Key Account Manager
maria.postekova@pram.cz
www.pram.cz

Vydáno: 18. 2. 2011 9:36
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.