THE SWATCH O’NEILL BIG MOUNTAIN PRO 2009 | Tiskovky.info

THE SWATCH O’NEILL BIG MOUNTAIN PRO 2009

Revoluční freeridový závod se stěhuje do rakouských Alp

Swatch O´Neill Big Mountain Pro 2009 se vrací a s ním i unikátní koncept freeridového závodu. Koncepce závodu zůstává stejná: 12 nejlepších světových freeriderů si změří své síly na obtížném přírodním terénu.

Atraktivní formát soutěže zajišťuje samotným jezdcům možnost zmapovat si prostředí a vybrat co nejlepší místo pro svou jízdu.

Letošní ročník má pro své závodníky připravenou dobrodružnou novinku. Závodníci budou hikovat v odlehlých vysokohorských oblastech a kempovat v horských chatách. To jim zajistí ještě více freeridových zážitků mimo Big Mountain Days.

Freeridista Mitch Toelderer, talentovaný snowboardista, se již hikingu nemůže dočkat. “Miluju letošní objevovatelskou podobu závodu,” řekl. “Stoupání, putování a noci strávené v horských chatách dělají ze závodu mnohem větší zážitek. Pro tento typ soutěže je to mnohem autentičtější. Člověk má mnohem více času na prozkoumání terénu i sněhových podmínek. Hiking je mnohem klidnější a pohodovější.“

Dalšími potvrzenými snowboardisty jsou světově proslulí freeridisti, Jeremy Jones, Xavier de la Rue – vítěz prvního ročníku Big Mountain Pro, v roce 2007 a dále Rakušan Eric Themel a Nor Fredrik Evensen.

Lyžaře budou zastupovat Cody Townsed, rodák ze Santa Cruz, který minulý rok všechny ohromil svými energickými sjezdy a freestyloví lyžaři Loris Falquet a Thomas Diet. Vedle nich se objeví talentovaní mladíci- Richard Permin, Jeremie Heitz a francouzský freeridista Arnaud Rougier.

Soutěž bude pokračovat v úspěšném a populárním formátu, kdy si rozhodčí dělají sami jezdci. Ať už se finální závod pojede kdekoliv, jezdci se přesunou zpět do Rakouska do Saalbach-Hinterglemmu, kde se uskuteční závěrečná porada, na které se budou jezdci vzájemně hodnotit. Poté bude korunován celkový vítěz i nejlepší snowboardista a nejlepší lyžař. Ti si rozdělí částku 60,000$ určenou pro vítěze.

Závod Swatch O´Neill Big Mountain Pro 2009 startuje 3. února v městečku St. Anton, v rakouském údolí Arlberg- v místě zrodu alpského lyžování a meky freeridu v Rakousku.

Mitch Toelder dále komentuje přesun do Rakouska: „Je skvělé, že závod začíná v mém rodném kraji,“ říká. „Celá oblast je geniálním místem pro freeride. Jsem nadšený, protože jsem si jist, že mě závod dostane i do míst, kde jsem nikdy předtím nebyl.“

Kde se uskuteční další kola závodu prozatím nikdo neví, jisté však je, že závod bude sledovat ty nejlepší sněhové podmínky a vyvrcholí velkolepou párty v Saalbach-Hinterglemmu 10. února.

Aktuální informace z každého dne závodu můžete sledovat na internetových stránkách www.bigmountainpro.com.

FAKTA

THE O’NEILL SWATCH BIG MOUNTAIN PRO 2009

Co: Nejoriginálnější a nejnápaditější freeridový závod na planetě
Kdy: 3. – 10. února 2009
Kde: Rakouské Alpy
Startovní místo: St. Anton, údolí Arlberg, Rakousko
Cílové místo: Saalbach-Hinterglemm, Rakousko
Kdo: 12 nejlepších freeridových závodníků světa – 6 lyžařů a 6 snowboardistů
Cena pro vítěze: 60,000$

O’Neill

Historie firmy se píše od roku 1952, kdy se na pobřeží Kalifornie rodil nový fenomén pod jménem surfing. Jack O´Neill je jedním z průkopníků této nové sportovní disciplíny. Ve chvíli, kdy Jack O´Neill přišel na nápad použít neoprén jako materiál pro oblečení pro surfing, netušil, že tím začíná psát historii firmy, která se během padesáti let stala jedním z nejvýznamnějších producentů nejen neoprénů, ale především oblečení pro volný čas, a to jak letního a zimního období. Značka O´Neill v současnosti nabízí svým fanouškům nepřeberné množství druhů a typů oblečení, doplňků a obuvi pro volný čas. Více informací naleznete zde.

V České Republice je firma O´Neill zastoupena od roku 1993 a stala se jednou z prvních značek tohoto typu, která se u nás objevila. Kolekce určené pro ČR jsou rozdělené na zimní a letní kolekci.

Hořák Trading a.s.

Firma Hořák Trading a.s. její dceřiné společnosti působí na českém trhu od roku 1990, mezi hlavní aktivity patří především zastupování a distribuce značek O´Neill, Oxbow, Sir Benni Miles a SouthPole v České Republice a provozování sítě maloobchodů pod značkou Walk Shop a outletů v Hatích a Štěrboholích. Obchody Walk Shop naleznete v obchodních centrech v Praze (Sport Town Václavské náměstí, Park Hostivař, Palác Flóra a Spectrum Průhonice), Liberci (Nisa centrum), Brně (Olympie), Plzni (Nákupní centrum Borská pole), Ostravě (Futurum), Pardubicích (Alfi Palace) a v Českých Budějovicích (Mercury).

Více informací naleznete na www.horak.cz.

Krystof Sabacky
Managing Director
krystof@gsma.cz

Vydáno: 3. 2. 2009 9:25
Kategorie: Sport
Název zdroje: maXmedia (GSMA group) (ověřený zdroj [?])
maXmedia nabízí tým profesionálu a poskytuje komplexní sluzby v oblasti public relations. Je součástí GSMA group, do které ještě patří agentura GSMA a WTF Entertainment. Díky tomu dokáze nabidnout podstatne vice nez jen bezchybne PR.