Společnosti Magnalink a Motorola spouští moderní multimediální služby v České republice | Tiskovky.info

Obyvatelé Hradce Králové budou využívat personalizované multimediální služby a vysokorychlostní širokopásmové připojení k internetu

Praha 17. září 2009 – Společnost Motorola, vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti datových přenosů, oznamuje, že společnost Magnalink si vybrala pasivní optickou síť (gigabit passive optical network - GPON) a IPTV set top řešení od divize Home&Networks Mobility (H&NM) společnosti Motorola pro poskytování širokopásmových datových služeb obyvatelům Hradce Králové. Nová GPON Fiber To The Home (FTTH) síť umožní poskytování multimediálních služeb a zároveň zajistí velmi rychlý přístup k internetu a pokročilé IPTV služby, včetně přenosu high definition (HD) programů v nejvyšší kvalitě, jaká je dnes zákazníkům dostupná.
Ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem, společností KonekTel, dodala Motorola firmě Magnalink produkty ze svých FTTH a IPTV portfolií, která představují špičku na trhu. Protože Magnalink rozšiřuje své služby na poskytování širokopásmových a multimediálních služeb, může si vybrat z širokého portfolia GPON a set top boxů od Motoroly, které jsou v současné době využívány poskytovateli služeb po celém světě.
„Díky HD obsahu vysoké kvality a mediálním sociálním sítím požadují zákazníci širokopásmové připojení vyšší rychlosti a více individualizovaných video služeb,” vysvětluje Joe Cozzolino, senior viceprezident a generální ředitel, Access Networks Solutions, Motorola Home and Networks Mobility. „Naše GPON řešení umožňují poskytovatelům služeb, jako je Magnalink, aby vstupovali na nové trhy a nabízeli odlišné služby a my jsme nadšení, že můžeme oznámit pokrok ve využívání našich GPON FTTH řešení v Evropě.”
Produkty společnosti Motorola vybrané pro tento projekt zahrnují optický linkový terminál (optical line terminal – OLT) AXS1800, který nabízí vysokou hustotu provozu
a škálovatelnost, jež umožní poskytovatelům jako je Magnalink dodávat video, hlas
a data ve vysoké kvalitě na malé i velké trhy za přijatelné náklady. Dále pak stolní optický síťový terminál (desktop optical network terminal - ONT) ONT1120, jehož úkolem je poskytovat celou řadu pokročilých služeb na plně optických sítích. Magnalink si dále vybral IPTV set top boxy z VIP1900 série podporující HDTV
a funkci digitálního videorekordéru, které zjednodušují poskytování nových personalizovaných zábavních a komunikačních služeb.
„Magnalink si vybral GPON a IPTV technologii od společnosti Motorola jako tu nejvhodnější technologii pro poskytování komplexního portfolia vysokorychlostních datových služeb pro uživatele z řad podniků a obyvatel,” poznamenal Jan Jirka, ředitel společnosti Magnalink. „Vedle těchto služeb Magnalink využije GPON technologii také jako pomoc městu lépe kontrolovat služby spojené s komoditami, jako je elektřina, plyn a voda, lépe řídit dopravu a zvýšit bezpečnost připojením kamerového systému.”
„Společnost KonekTel má s Motorolou dlouhodobý partnerský vztah,” připomněl George Grubr, výkonný ředitel společnosti KonekTel. „Jsme potěšeni, že se můžeme zúčastnit projektu, který bude poskytovat vysokorychlostní data pro internet, IP telefonii a IPTV a zároveň nabídne uživatelům v Hradci Králové jednu z nejvíce kvalitních možností pro širokopásmové a televizní připojení, která je dnes v Evropě dostupná.”
Pro více informací o řešení GPON, prosím, navštivte www.motorola.com/ftth.

O společnosti Motorola
Společnost Motorola je celosvětově známá inovacemi v oblasti komunikačních technologií a soustředí se na pokrok ve způsobu, jakých se svět spojuje. Od širokopásmových komunikačních infrastruktur, podnikové mobility a řešení pro veřejnou bezpečnost až po HD video a mobilní zařízení vede Motorola další vlnu inovací, které pomáhají lidem, podnikům i státním institucím v kontaktu s jejich blízkými, k získávání potřebných informací a neomezenému přístupu k informacím. Motorola (NYSE: MOT) dosáhla v roce 2008 prodeje ve výši 30,1 miliardy USD. Pro podrobnější informace o společnosti, prosím, navštivte www.motorola.com.

Jarmila Kaucká
jarmila.kaucka@pram.cz

Vydáno: 17. 9. 2009 16:25
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.