Slavnosti města Mikulova – předposlední májový víkend nabitý programem! | Tiskovky.info

Slavnosti města Mikulova – předposlední májový víkend nabitý programem!

STÁHNOUT web_obrázek.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Od pátku 22. května rozkvete Mikulov městskými oslavami. Patří k nim populární Muzejní noc, vystoupení zpěvačky Lenny, písničkáře Xindla X i místních souborů. Koná se další ročník zábavných soutěží v chůzi s cihlou či natahování koštýřem, otevírá se jarmark a vinné trhy.

Zájemci historie mohou v pátek 22. května začít slavnosti Dnem otevřených dveří ve Státním okresním archivu Břeclav se sídlem v Mikulově. „Veřejnosti bude přístupná celá budova a prohlídku doplní výstava zaměřená na letošní 70. výročí ukončení druhé světové války se zřetelem k historii této události na Mikulovsku,“ zve k návštěvě Miroslav Svoboda, ředitel archivu.

Regionální muzeum v Mikulově připravilo v celých prostorách historického zámku komponovaný program Májový víkend s Muzejní nocí. Bude volný vstup do všech expozici a výstav, program oživí doboví kejklíři, Římané či ohňová show. V Dietrichsteinské hrobce zvou na večerní návštěvu s dávným poutníkem.
„V sobotu ožije Náměstí vystoupeními malých zpěváků a tanečníků z místních škol a zájmových sdružení. Publikum čekají také živé historické obrazy a pořádáme další tradiční jarmark,“ doplnila k programu Marcela Koňáková, ředitelka Mikulovské rozvojové. V půl dvanácté dopoledne startuje soutěž Mikulovská cihla. Účastníci se budou snažit donést cihlu co nejdále a vítěz získá padesátilitrový sud kvalitního bílého vína.

Hotel Zámeček pod záštitou prezidenta Miloše Zemana pořádá Mikulovské vinné trhy, které nabídnou stovky vzorků vín od vinařů z celé České republiky. Součástí programu je i Mistrovství ČR v nejrychlejším natažení koštýře vína ze sudu a velkou atrakcí bude nepochybně vinná kašna. Sobotní večer pak vyvrcholí open air koncerty úspěšné mladé zpěvačky Lenny a písničkáře Ondřeje Ládka, který hudebně vystupuje pod pseudonymem Xindl X.

Nedělní program bude patřit místnímu folkloru a přehlídce dětských cimbálových muzik. V programu dále vystoupí Jitka Šuranská s přáteli a celé slavnosti uzavře folkrocková kapela HB Stop z Břeclavi.

Pro děti budou připravena také pohádková představení. Divadlo plyšového medvídka hraje v pátek v Galerii Konvent a v neděli na horním nádvoří zámku vystoupí loutkové divadlo Koňmo s Vodnickou pohádkou. Více informací k programu naleznete přímo pod akcí v kulturním kalendáři na webových stránkách města.

Lenka Křivánková
PR, marketing, produkce
krivankova@mikulov.cz
www.mikulov.cz
519324922

Vydáno: 14. 5. 2015 13:35
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Mikulovská rozvojová s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Mikulovská rozvojová, je servisní organizací, jejíž jediným zakladatel je město Mikulov. Zaměřujeme se na produkci a propagaci kulturních, vinařských a společenských akcí,
a to nejen v průběhu turistické sezóny, ale celoročně. Naše činnost propojuje cestovní ruch, kulturu a další související oblasti. Využíváme přitom potenciálu města Mikulova, významného vinařského, kulturního a turistického centra.