Školicí metoda TWI představena na summitu konaném poprvé v České republice | Tiskovky.info

Školicí metoda TWI představena na summitu konaném poprvé v České republice

Pod taktovkou uznávaného lektora Richarda Abercrombie proběhl v červnu v brněnském hotelu Holiday Inn summit, na kterém byla představena vysoce efektivní vzdělávací metoda TWI (Training Within Industry). Tato metoda implementuje základní zeštíhlující standardy přímo v provozu klienta. Summit uspořádala a zaštitovala významná poradenská společnost DMC management consulting, na jejíž pozvání Richard Abercrombie do České republiky přicestoval. Summitu se v hotelu Holiday Inn zúčastnili zástupci z několika českých i zahraničních firem a médií.

„Institut TWI vznikl v USA na počátku 40. let 20. století. TWI metoda obsahuje čtyři moduly. V prvním, Job Instructions, se školí, jak správně předávat instrukce a zaškolovat v operacích nové zaměstnance. V modulu Job Relations se řeší role vedoucího, vztahy na pracovišti a týmová spolupráce. Úkolem modulu Job Methods je praktické využití Lean a dalších zlepšovacích metod v běžné praxi. Dále pak modul Job Safety uplatňuje bezpečnostní zásady jako součást pracovních postupů. TWI také nabízí modul pro trenéry
a školitele Train The Trainer,“ informuje
o metodě TWI Markéta Šimáková, partnerka
a výkonná ředitelka DMC management consulting, a dodává: „Samotnému summitu předcházelo čtyřdenní školení, které Richard Abercrombie vedl přímo ve výrobní společnosti,
a demonstroval tak teorii přímo v praxi.“

Program je součástí Toyota Production System (TPS) a vede zaměstnance ke standardizaci TPS metod, implementuje tyto metody do běžné praxe a učí vedoucí pracovníky jejich využití. Richard Abercrombie má více než 20 let zkušeností ve výrobním sektoru, a to zejména ve společnosti Boeing Company ve Washingtonu. Abercrombie implementoval TWI program v rámci TPS konzultací ve výrobním sektoru, leteckém průmyslu, ocelářství, potravinářském průmyslu, bankovnictví, stavebnictví i zdravotnictví. Od roku 2000 se věnuje podnikání ve vlastní poradenské společnosti Lean Promotions.

Společnost DMC management consulting navázala s TWI institutem úzkou spolupráci. V současné době se připravuje na proškolení dalších modulů a v přípravě jsou také další prezentace pro klienty
a ukázková školení.

Martina Lasotová
Account Executive
martina.lasotova@stance.cz
+420-725-015-374
+420-224-810-809

Vydáno: 22. 6. 2010 9:52
Kategorie: Personalistika
Název zdroje: Stance Communications, s. r. o. (ověřený zdroj [?])
Stance Communications, s. r. o. od roku 2004 poskytuje komplexní služby Public Relations.

Nabídka služeb pro naše klienty zahrnuje strategické poradenství, media relations – media lobbiyng, tvorba a vydávání tiskových zpráv, realizace tiskových konferencí a neformálních setkání s novináři, pravidelný monitoring médií, mediální tréninky, krizovou komunikaci, pořádání eventů a další služby z oblasti Public Relations.