Prodejci si nákupní centrum vybírají zejména podle lokality | Tiskovky.info

Prodejci si nákupní centrum vybírají zejména podle lokality

Podle čeho se rozhodují maloobchodníci při výběru nákupního centra pro svou provozovnu? Jako nejdůležitější hodnotí lokalitu, atraktivní mix značek a orientaci na zákazníka. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu spokojenosti nájemníků TSI (Tenant Satisfaction Index) developera Inter IKEA Centre Group, který vlastní, staví a vede nákupní centra v Evropě a v Číně. V České republice a na Slovensku je skupina majitelem a správcem center Avion Shopping Park v Praze, Ostravě, Brně a Bratislavě.

„Pro naše nájemníky je nejsilnějším rozhodovacím faktorem strategický partner IKEA a to, že IICG patří do velké rodiny této skandinávské firmy," řekl Ondřej Filip, ředitel leasingového oddělení Inter IKEA Centre Česká republika a Inter IKEA Centre Slovensko.

Inter IKEA Centre Group měří celkovou spokojenost nájemníků prostřednictvím TSI pravidelně již od roku 2007. Cílem průzkumu je ještě více se přiblížit jejich potřebám. Prodejci hodnotí v dotazníku různé kategorie a vyjadřují se například k IICG jako ke společnosti, ke vzájemné spolupráci, marketingu, údržbě či leasingu. „Jsme velmi rádi, že v roce 2010 Slovensko opět obhájilo prvenství a mělo nejvyšší TSI ze všech zemí v rámci naší skupiny. Oproti loňskému roku index spokojenosti nájemníků zvýšila i Česká republika," doplnil Ondřej Filip. Z výsledků průzkumu vyplývá, že nájemníci oceňují zejména flexibilitu, pravidelnou komunikaci s managementem center a přehlednou fakturaci.

O Inter IKEA Centre Group (IICG)
Do mezinárodní skupiny IICG patří i developerské společnosti Inter IKEA Centre Slovensko a Inter IKEA Centre Česká republika, které byly založeny v roce 2003. IICG aktuálně působí v třinácti zemích Evropy a spravuje přes milion čtverečních metrů prodejní plochy. Cílem společnosti je tuto plochu v průběhu následujících let významně zvětšit a rozšířit působení do Číny. Jako jeden z mála developerů IICG nákupní centra nejen staví, ale i provozuje. Skupina postavila a provozuje na Slovensku a v Česku nákupní centra Avion Shopping Park – v Bratislavě, v Praze, Brně a Ostravě. Nákupní centra v obou zemích zaujímají plochu přes 280 tisíc čtverečních metrů. Kotevním nájemníkem center IICG je prodejce nábytku IKEA, který při svých prodejnách vždy staví jen centra skupiny IICG. Společnost Inter IKEA Centre Slovensko/Česká republika (investor, developer, provozovatel nákupních center Avion) a IKEA (obchodní domy s nábytkem IKEA) jsou dvě samostatné společnosti s rozdílným předmětem podnikání.

Martina Lasotová
Account Executive
martina.lasotova@stance.cz
+420-725-015-374
+420-224-810-809

Vydáno: 27. 7. 2011 9:53
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Stance Communications, s. r. o. (ověřený zdroj [?])
Stance Communications, s. r. o. od roku 2004 poskytuje komplexní služby Public Relations.

Nabídka služeb pro naše klienty zahrnuje strategické poradenství, media relations – media lobbiyng, tvorba a vydávání tiskových zpráv, realizace tiskových konferencí a neformálních setkání s novináři, pravidelný monitoring médií, mediální tréninky, krizovou komunikaci, pořádání eventů a další služby z oblasti Public Relations.