Přehledné srovnání půjček přes internet | Tiskovky.info

Přehledné srovnání půjček přes internet

Internet už není jenom místem zábavy, jelikož je také místem, kde můžeme zjišťovat všechny potřebné informace. A to o půjčkách, které si plánujeme vzít. Ideální je proto ještě před konkrétní volbou provést objektivní srovnání, které nám pomůže vybrat takový úvěrový produkt, který nás zaručeně nezklame. Podívejte se s námi, na co hledět.

Začínáme úrokovou sazbou a RPSN

Ano, to je dnes to nejdůležitější, co se konkrétních půjček týká. Z jakého důvodu? Samozřejmě primárně proto, že se můžeme celkem snadno dozvědět, jaký úvěr je dnes tím nejvýhodnějším. Pokud zabrousíme do bankovního segmentu, může z porovnání vylézt jako vítěz oblíbená a vcelku zajímavá mBank půjčka. Pokud se dotkneme nebankovního segmentu, jsou to především známé a tradiční společnosti. Ty při pravidelném splácení úroky vracejí, nebo i odpouštění.

Když mluvíme o úroku a RPSN, je třeba hledět jednoduše na to, aby obě čísla byly co možná nejmenší. Mnohdy stačí plně sledovat jenom RPSN, jelikož právě v této sazbě je zahrnutý i samotný úrok. A i zde platí, že nižší znamená lepší.

Roli hrají také podmínky získání

Pokud máte jasno v tom, jaké půjčky jsou na trhu nejvýhodnější, můžete v rámci jejich třídění udělat další krok. Ten se týká vyhodnocení konkrétních podmínek získání. Ty by pro vás měly být co možná nejjednodušší. Dnes už není problémem dosáhnout na takový úvěr, který:

• Neověřuje váš příjem
• Neověřuje vaši finanční minulost
• Nekontroluje vaše výdaje a majetkové poměry

Je jasné, že tento typ úvěru dnes najdete v segmentu nebankovním. Pokud jsou možnosti, které dominují, jsou to půjčky ihned. Právě ty jsou z hlediska jednoduchosti získání rozhodně těmi, které nezklamou ani náročného zákazníka. Vše lze navíc vyřídit bez papírování, z pohodlí vašeho domova, nebo odkudkoliv. To vše prostřednictvím internetu, přičemž následná informace o tom, zda jsou peníze vaše, vám přijde na mobilní telefon, nebo emailem. I takto výrazně dnes vše pokročilo.

Rychlost vyřízení by měla být krátká

Dále nezapomínejme také na samotnou rychlost vyřízení vašeho úvěru. I zde platí jasná pravidla. Čím rychleji je vaše žádost vyřízena, tím pro vás jako žadatele samozřejmě lépe. Zde lehce zaostávají banky, zatímco nebankovní segment jasně dominuje. Je to především oblast mikropůjček. Zde na peníze nečekáte ani dny, ani na ně nečekáte hodiny. Můžete je získat mnohem rychleji a mnohem jednodušeji. A to konkrétně za pár desítek minut od chvíle, kdy si o ně požádáte.

Na co lze využít peníze?

I to je něco, na co doporučujeme v rámci srovnání hledět. Důvod je logicky více než prostý. Dnes se na trhu setkáme se dvěma typy půjček. Pokud provedeme jejich srovnání, je třeba říci, že první možností jsou půjčky neúčelové. Tedy takové, které můžeme využít na cokoliv. Nejenom, že účel neříkáme, ale ani ho nemusíme dokládat. A to ani při žádosti, ano samozřejmě kdykoliv později. Oproti nim následně stojí úvěry účelové. U nich už můžeme být omezováni tím, za co finance utratíme. Může to být třeba:

• Nákup věcí do domácnosti
• Nákup služeb
• Koupě auta

Na účet, nebo na ruku?

I zde je dobré porovnat si, jaká varianta pro nás bude tou pravou. Pokud je jedna, která dominuje, tak je to možnost bezhotovostní. Tedy situace, kdy jsou peníze zaslány přímo na náš bankovní účet. Pokud ho nemáme, nebo je snad obstavený, je lepší volit hotovostní variantu. I o té platí, že ji nejčastěji získáme v segmentu nebankovním. A to proto, že zde se jednotliví poskytovatelé více přizpůsobují tomu, jaké požadavky má jejich konkrétní klient. Nezapomínejme však na to, že hotovost se hodí také ve chvíli, kdy s danými penězi chceme ihned platit a tak se nechceme zdržovat třeba jejich vybíráním z bankomatů.

Aleš Bakla
a.bakla@seznam.cz

Vydáno: 27. 4. 2016 8:58
Kategorie: Finance