Pobytové kurzy - efektivní způsob výuky cizích jazyků | Tiskovky.info

Pobytové kurzy - efektivní způsob výuky cizích jazyků

Jazykové kurzy jsou sice skvělá věc, ale mají jednu neoddiskutovatelnou vadu. Student si musí vyhradit nezřídka až devadesát minut času každý týden a pravidelně na výuku docházet. V mnoha případech jsou hodiny rušeny z pracovních, rodinných či jiných důvodů a situace může dojít tak daleko, že marně lovíte v paměti, jak že ten váš lektor vlastně vypadá. Takto vznikají tzv. „věční začátečníci“, kteří se sice jazyk učí, ale slovíčka jim nejsou cizí pouze v prvních lekcích - ty však mají dokonale zvládnuté! Jazykové školy proto nabízejí pro všechny časově zaneprázdněné lidi intenzivní pobytové kurzy - nejčastěji týdenní, spojené s pobytem v přírodě. Ty sice nedokážou zázraky, ale během několika dní Vám alespoň cizí jazyk nebude připadat jako čínština - pokud se ji tedy zrovna neučíte!

Vybírat můžete z mnoha destinací, ovšem abyste si proti sobě nepoštvali svoji peněženku, učit se můžete i v České republice. Takovéto kurzy nabízí jazyková škola Slůně - svět jazyků (www.slune.cz), která v letních měsících pořádá kurzy v Moravskoslezských Beskydech, a to jak s českými lektory, tak s rodilými mluvčími. Strávíte tak pěknou dovolenou, a ještě se naučíte mluvit anglicky!

Letní pobytové kurzy lze využít také při vytváření „lepšího ovzduší“ v rámci pracovních vztahů. Skupinka zaměstnanců si na týden oddychne od svých každodenních pracovních povinností, odnese si skvělé zážitky z dovolené a naučí se cizí jazyk. Do práce se tak vrací s úsměvem na tváři, schopna jednat i se zahraničními klienty.

Pokud jsou tedy cizí jazyky i Vaše místo, kde vás tlačí pata, máte příležitost, jak situaci změnit. Držíme palce při studiu!

Ing. Stanislav Kašpar
marketing a obchod
stanislav.kaspar@slune.cz

Vydáno: 4. 5. 2009 9:56
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Slůně - svět jazyků, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Jazyková škola a překladatelská agentura Slůně - svět jazyků vznikla v roce 1998 v Ostravě. V průběhu deseti let společnost založila nové pobočky v Brně, Praze a Plzni a stala se členem Asociace jazykových škol a agentur ČR a Asociace českých překladatelských agentur. Nabízí jazykovou výuku pro firmy i veřejnost, jazykové audity, jazykovou literaturu, překlady a tlumočení. V roce 2008 se Slůně stalo firmou roku 2008 v Moravskoslezském kraji a ve stejném kraji získalo také ocenění za marketingově řízenou firmu.