Pneumatiky.cz zlevnily letní zboží, těží z velkých skladových zásob | Tiskovky.info

Pneumatiky.cz zlevnily letní zboží, těží z velkých skladových zásob

Internetový obchod Pneumatiky.cz zlevnil nejprodávanější typy letních pneumatik o více než polovinu. Atraktivní ceny zaručuje díky velkým skladovým zásobám. Cílem mimořádných slev je přimět zákazníky ke včasnému nákupu letního obutí. Řidiči totiž letos pořizují pneu později než loni. Tuzemský e-shop www.pneumatiky.cz registroval za první dubnový týden nárůst prodeje téměř o 50 % oproti březnu.

Zvýšenou poptávku zaznamenal internetový obchod Pneumatiky.cz až začátkem dubna, tedy s příchodem teplejšího počasí a zároveň s ukončením povinnosti zimního obutí. Letošní sezóna prodeje letních pneumatik tak byla zahájena o měsíc později než loni. E-shop motivuje řidiče k nákupu letního zboží prostřednictvím zajímavých slev. Zákazníci e-shopu si tak mohou nyní pořídit vybrané pneu se slevou od 20 % až 54 %.

„Přestože jsme letos zaznamenali první zákazníky již začátkem března, je vidět že většina z nich s nákupem pneu ještě vyčkává. Největší nápor zákazníků proto očekáváme v nejbližších dnech,“ uvedl Vojtěch Schwangmaier, ředitel předního tuzemského internetového obchodu Pneumatiky.cz. „Otálet s nákupem pneu se však nemusí vyplatit. I letos totiž hrozí nedostatek zboží, a kvůli tomu může docházet ke zdražování. Zákazník, který si pořídí zboží už nyní tak může výrazně ušetřit,“ doplnil Schwangmaier.

Internetový obchod Pneumatiky.cz před zahájením letní sezóny 2011 výrazně navýšil objednávky u výrobců a dodavatelů pneumatik a rozšířil skladové zásoby. Díky těmto opatřením chce e-shop předejít nedostatku zboží, který se dotkl prodejců již loni v zimě. Nedostupnost vybraných modelů je možné očekávat především u pneumatik ze střední třídy, o které je aktuálně největší zájem. Naopak problémy s dostupností se nepředpokládají u zboží prémiových značek.

„Protože výrobci pneumatik vyrábějí zboží s půlročním předstihem, letní pneu tedy připravili už v zimě a není obvyklé vyprodané rozměry dovyrobit. Pneumatiky totiž představují módní zboží, které je na skladech jen do vyprodání zásob. Právě proto si musí zákazníci s nákupem pospíšit. Přesto věřím, že právě díky velkým zásobám uspokojíme poptávku všech zákazníků,“ sdělil Vojtěch Schwangmaier z e-shopu Pneumatiky.cz. „Lidé by nákup letního obutí měli uspíšit také proto, že celoroční dojíždění zimních pneumatik je neekonomické. Dezén zimních pneu se v létě rychleji sjíždí,“ upozornil Schwangmaier s tím, že zimní pneumatiky navíc při extrémně vysokých teplotách neodpovídají podmínkám bezpečného provozu.

Petr Lesenský
pr@lesensky.cz
+420774743800

Vydáno: 18. 4. 2011 11:41
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.