Oslavy 20. let ŠAKu Chodov vrcholí. | Tiskovky.info

Oslavy 20. let ŠAKu Chodov vrcholí.

Školní atletický klub v Chodově za dvacet let svého působení vychoval stovky atletů. Jeho závodníci získali desítky titulů Mistrů České republiky, klub patří k největším v Karlovarském kraji. Dvacet let své činnosti si chodovští atleti připomínají celý letošní rok při pořádání řady tradičních závodů na svém tartanovém oválu.

Oslavy vyvrcholily slavnostním večerem v sále restaurace v Mírové. Hosty večera byli bývalý běžec ŠAKu Chodov senátor PhDr. Marcel Chládek, místopředseda Českého atletického svazu Jacek Přibáň, bývalá světová rekordmanka v hodu diskem Zdena Šilhavá, představitelé města Chodov a obce Vintířov, zástupci sponzorů.
“V průběhu večera byla vyhlášena anketa o nejlepšího atleta ŠAKu Chodov. Zvítězila v ní běžkyně Pavla Kováříková” říká Libor Dočkal, zakladatel a prezident klubu. “Večer byl setkáním bývalých i současných atletů a příznivců klubu. Zároveň i poděkováním všem, kteří se na činnosti klubu podílí a sponzorům. Zvláště při té příležitosti musíme vyzdvihnout podporu města Chodov”, dodává Libor Dočkal.

Další zakladatel klubu Miloš Volek představil brožuru mapující všechny etapy úspěšného klubu, především závodnické úspěchy chodovských atletů. Mnozí z nich se prosadili až do reprezentace nebo přestoupili do extraligových klubů, kde pokračují ve své závodní činnosti.
“Dvacátý rok naší činnosti zakončíme tradičním výškařským mítinkem Vánoční laťka v pátek 16. prosince v tělocvičně 2. Základní školy” zve sportovce Miloš Volek.

Mgr. Libor Dočkal, tel. 602 459 734
atletikachodov@seznam.cz

Miloslav Zítka
člen výkonného výboru