OpenOne pomohlo Středisku služeb zákazníkům E.ON v období migrace na vyšší verzi zákaznického informačního systému | Tiskovky.info

Praha, 11. srpen 2011 – Společnost OpenOne rozšířilo své řešení OneSolution ve Středisku služeb zákazníkům společnosti E.ON, které potřebovalo vyřešit situaci, kdy nemělo po dobu pěti týdnů díky migraci na vyšší verzi k dispozici všechny funkcionality zákaznického informačního systému (ZIS). Původní verze ZIS neumožňovala v tomto období plně dokončovat zpracování požadavků zákazníků kontaktujících společnost E.ON.

Management Střediska služeb zákazníkům hledal řešení, které by umožnilo velmi jednoduché zadávání informací o přijatých požadavcích v době migrace a následně umožnilo operátorům rovnoměrně distribuovat tyto požadavky dle jejich typu, fakturačního cyklu a data a času pořízení k jejich dokončení v nové verzi ZIS. A zároveň poskytovalo online detailní přehled o množství a stavu zpracování a sledovalo výkon jednotlivců, týmů a oddělení. Zákaznické požadavky v době migrace byly vyřizovány v původním ZIS a do nové verze ZIS domigrovány, bylo však potřeba, aby pracovníci E.ON domigrovaná data v nové verzi zákaznického informačního systému dokončovali.

Společnost E.ON se rozhodla využít řešení tzv. Jednotné fronty požadavků od společnosti OpenOne, které bylo a je ve Středisku služeb zákazníkům již využíváno. Řešení OneSolution bylo doplněno o odpovídající scénáře pro jednoduché zadávání zákaznických požadavků, přicházejících do společnosti E.ON z příchozích hovorů, e-mailů i dokumentů. A zároveň nastaveno tak, aby přidělovalo požadavky na dokončování procesů v novém zákaznickém informačním systému podle pravidel a principů požadovaných ze strany společnosti E.ON.

Připravené řešení během provozu umožňuje měnit způsob přidělování požadavků, automaticky vyřazuje úkoly, které již byly operátorem zpracovány a označeny jako dokončené a podporuje i tzv. přivlastňování požadavku a jeho dokončení později.

„Středisko služeb zákazníkům společnosti E.ON získalo jednoduchý, intuitivní a efektivní nástroj pro zaznamenání k následné zpracování požadavků zákazníků,“ říká Martin Kočí, Sales and Marketing Director společnosti OpenOne, a dodává: „nástroj lze kdykoliv v budoucnu opět použít pro případ jakékoliv nedostupnosti některého z primárních informačních systémů společnosti.“

Karel Kapinus
Direct Managing
karel.kapinus@pram.cz

Vydáno: 11. 8. 2011 15:14
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.