Občanské sdružení Altus opět školí neziskovky | Tiskovky.info

Občanské sdružení Altus opět školí neziskovky

Chrudim – Občanské sdružení Altus pořádá akce pro širokou veřejnost, pomáhá neziskovým organizacím, propaguje je a zviditelňuje. Momentálně připravuje „Školení požární ochrany a bezpečnosti práce pro NNO“. Školení je pořádáno ve dvou termínech. Poprvé proběhne 12. června 2008 od 15:30 na Střední škole zemědělské v Chrudimi, podruhé se uskuteční o týden později 19. června 2008 také od 15:30 na Základní škole Riegrova ve Svitavách.

Školení probíhá pod záštitou radního Pardubického kraje Miloslava Macely, starosty Svitav Jiřího Brýdla a místostarosty města Chrudim Romana Málka. „Celé školení provede kvalifikovaný odborník a účastníci získají osvědčení o jeho absolvování. Je určeno pro pracovníky i dobrovolníky z neziskových organizací, které pořádají akce pro veřejnost, pobytové akce a tábory a podobné aktivity,“ říká radní Pardubického kraje Miloslav Macela.
Účast osoby proškolené požární bezpečností je potřeba například na akcích nad 200 osob v uzavřených prostorech nebo nad 500 osob ve venkovním shromažďovacím prostoru. Povinnost být proškolen z požární bezpečnosti vyplývá ze zákona 133/85, vyhlášky 246/2001 a z bezpečnosti práce ze zákoníku práce 262/2006. Díky podpoře Pardubického kraje je toto školení bezplatné.
Markéta Čadová

Možnost přihlášení je na telefonu 608 823 132 nebo e-mailu benak@chrudimka.cz.

Kontakt pro novináře:
Martin Benák
Předseda Občanského sdružení Altus
E-mail: benak@chrudimka.cz

Markéta Čadová
mediální konzultantka
marketka.cadova@seznam.cz

Vydáno: 9. 6. 2008 16:31
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Krajská kancelář KDU-ČSL, Pardubice (ověřený zdroj [?])
Politická strana