Novoroční ohňostroj se v Hradci Králové pomalu stává tradicí | Tiskovky.info

Novoroční ohňostroj se v Hradci Králové pomalu stává tradicí

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost za podpory Statutárního města Hradec Králové připravuje pro všechny občany metropole již tradiční vítání nového roku. Sváteční program započne na Nový rok v neděli 1. ledna 2012 v 15 hodin promítáním kinožurnálu Hradec Králové 2011 v artovém kině Centrál, kde bude současně podáván pro zahřátí teplý punč a čaj. Filmová produkce, která potrvá až do 17:30, bude nonstop a návštěvníci na ni tudíž mohou přicházet průběžně. Slavnostní akce pak dále pokračuje na Velkém náměstí. Zde o půl páté z balkonu radnice zazní úvodní fanfáry a intrády v podání žesťového seskupení VIVAT FANFARA.

Příchozí tu jistě rádi vychutnají nejen vznešené tóny pozounů, tuby a trubek, ale kromě čaje a punče také třeba výbornou čočkovou polévku. Vyvrcholením celého programového konceptu oslav prvního dne roku 2012 bude v 18 hodin novoroční ohňostroj v rámci projektu „Ohnivé filmové nebe“. Celková slavnostní atmosféra přivítání Nového roku bude totiž kromě světelných efektů dotvořena hudebním doprovodem z nejznámějších melodických motivů Hanse Zimmera z filmu Král Artuš. V produkci společnosti FLASH IN STARS tak vznikne jedinečné multimediální show, na které je možno pohlížet jako na umělecké dílo.

Celý novoroční den je možno v prostorech s parkovacími automaty (Gayerova kasárna, Zimní stadion, Orlické a Eliščino nábřeží) parkovat zdarma. Mezi 16. a 20. hodinou bude navíc posílena městská hromadná doprava ze sídlišť. Žádáme občany o shovívavost ohledně omezení dopravy na Velkém náměstí mezi 17. a 19. hodinou. Po dobu produkce ohňostroje (od 18 do cca 18:15 hod.) bude vypnuto osvětlení schodiště Bono Publico. Všichni Hradečané jsou srdečně zváni – přivítejme Nový rok společně!

Vydáno: 16. 12. 2011 14:26
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Hradecká kulturní a vzdělávací společnost (NEověřený zdroj [?])