Nové funkce řešení NETGEAR ProSecure podstatně vylepšují zabezpečení menších sítí | Tiskovky.info

Firmware 3.0 pro zařízení NETGEAR ProSecure UTM přináší nejdostupnější aplikační firewall, redundantní připojení a neomezenou kapacitu pro ukládání logů Praha, 8. března 2012 – Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení pro domácí uživatele, firemní sítě a poskytovatele služeb, dnes oznámila uvedení firmwaru ve verzi 3.0 pro rodinu zařízení NETGEAR ProSecure UTM (UTM5 až UTM150).

Zařízení NETGEAR ProSecure UTM pracují s nejrozsáhlejší světovou databází (více než milion) AV signatur od předních světových bezpečnostních firem a díky tomu blokují až dvojnásobné množství hrozeb oproti běžným zařízením. Firmware 3.0 nyní navíc přidává tři klíčové funkce:
• novou generaci aplikačního firewallu,
• 3G/4G redundantní WAN připojení,
• možnost uchovat prakticky neomezené množství bezpečnostních logů (souborů obsahujících informace o činnosti a běhu aplikací) a karanténních dat.

Řada NETGEAR ProSecure UTM zajišťuje komplexní ochranu proti hrozbám z webu a emailu, zahrnující rovněž antispam, filtrování a blokování webových stránek. Nové funkce zvyšují úroveň ochrany, dostupnost zařízení a komfort obsluhy. Základní model UTM5EW lze koupit za necelých 11 tisíc korun.

Vylepšená kontrola i pro sociální sítě
Stále frekventovanějšími obchodními nástroji SMB firem se stávají aplikace založené na využívání sociálních sítí a médií. Tyto aplikace ale mohou výrazně snižovat produktivitu zaměstnanců a stát se novým hlavním zdrojem internetových hrozeb. Nová generace aplikačního firewallu obsaženého v zařízeních NETGEAR ProSecure UTM podstatně zjednodušuje kontrolu nad více než 1 800 specifickými aplikacemi, zabraňuje poklesu pracovní produktivity a zvyšuje bezpečnost síťové infrastruktury malých a středně velkých společností.

Klíčovou novinkou nového firmwaru je rovněž podpora USB adaptérů umožňujících připojení ke 3G/4G sítím, díky čemuž mohou UTM zařízení přispět k vyšší spolehlivosti sítě a nižšímu riziku výpadků. Redundantní připojení k internetu přes 3G nebo 4G mobilní sítě s dynamickým vyrovnáváním zátěže (load-balancing) snižuje provozní náklady a rozšiřuje možnosti WAN připojení uživatelů v SMB firmách.

Díky těsnému provázání administrace zařízení NETGEAR ProSecure UTM se systémy pro ukládání dat NETGEAR ReadyNAS nabízí přístroje UTM možnost zálohovat systémové reporty v takřka neomezeném množství, které je limitováno pouze volnou kapacitou pevných disků v systémech NAS. Terabajty dat obsahujících informace o e-mailech uložených do karantény, spamu či bezpečnostní protokoly mohou být nyní jednoduše, rychle a spolehlivě archivovány pro budoucí forenzní analýzy.

Výjimečná úspěšnost při odhalování hrozeb
Řada ProSecure UTM je schopna přinášet výjimečnou úspěšnost při odhalování hrozeb díky využívání více než milionu AV signatur, zatímco konkurence pracuje přibližně s o řád nižším počtem signatur. Kromě špičkové ochrany před hrozbami nabízejí řešení ProSecure UTM rovněž lepší přístup k filtrování i analýze spamu a blokování URL, k čemuž využívají hybridní přístup in-the-cloud. Při posuzování míry relevance spamu zohledňují řešení NETGEAR ProSecure UTM jak hlavičku emailů, tak i jejich obsah; většina UTM aplikací v této kategorii přitom sleduje pouze hlavičky emailů nebo se při ochraně proti spamu opírá o jednoduché „seznamy černých děr v reálném čase“ (Real-time Blackhole Lists), což má za následek mnoho chybných označení toho, co je a není spam. NETGEAR ProSecure UTM používá pro filtrování URL mnohem komplexnější databázi URL, než mají konkurenční řešení, díky čemuž nabízí přesnost a spolehlivost, které byly v oblasti UTM řešení pro SMB firmy až donedávna zcela nevídané.

„Sociální sítě, streamování médií a aplikace pro web 2.0 se staly nedílnou součástí pracovních procesů zaměstnanců, pro organizace ale znamenají nutnost čelit stále důmyslnějším webovým a aplikačním hrozbám, které mohou zneužít citlivá podniková data,“ řekl John Pescatore, viceprezident a přední analytik společnosti Gartner. „Na spolehlivou kontrolu aplikací typu IM, P2P či webových konferencí využívajících tunely přes protokol HTTP schopnosti tradičních firewallů již nepostačují. Nová generace UTM firewallů je pro splnění obchodních požadavků na používání nových služeb a aplikací a bezpečné řízení rizik nepostradatelná.“

„Díky novému firmwaru pro NETGEAR ProSecure UTM 3.0 mají naši IT správci o jednu velkou starost méně. Můžeme spolehlivě a bezpečně využívat sociální sítě, P2P a další běžné aplikace, které jsou stěžejní pro náš byznys, a přitom jsou naši zaměstnanci neustále chráněni před vysoce variabilními webovými hrozbami stávajících i nových aplikací bez nutnosti nákladných investic do IT zdrojů,“ řekl Prasad Gundumogula, generální ředitel společnosti Metaminds Software Solutions. „Díky řešení NETGEAR ProSecure UTM máme plnou kontrolu nad naší aplikační politikou, která nám umožňuje zabezpečit interní data a uživatele. Výsledkem je jasně měřitelné zvýšení produktivity práce zaměstnanců.“

„NETGEAR ProSecure UTM ve verzi 3.0 kombinuje vysoký výkon s komplexním zabezpečením firemních sítí proti bezpočtu hrozeb, které tvoří zejména malware, phishingové útoky, spam, emaily infikované viry, hackeři či denial-of-service útoky vedené z internetových stránek, sociálních médií, P2P a dalších webových aplikací,“ uvedl Henry Fan, vedoucí produktový manažer pro UTM řešení ve společnosti NETGEAR. „Zařízení NETGEAR ProSecure UTM s firmwarem 3.0 přinášejí výkonnost podnikové úrovně při kontrole aplikací i špičkové bezpečnostní technologie pro ochranu firemních a uživatelských dat na všech úrovních komunikace – v prostředí webu, e-mailů i dílčích aplikací.“

Detailní informace
Řešení NETGEAR ProSecure UTM využívají patentovanou technologii Stream Scanning Technology, která analyzuje data již během síťových přenosů a obsahuje průběžně aktualizovanou komplexní databázi vzorků škodlivého kódu – nabízí tak maximální ochranu při minimální zátěži sítě. Zařízení NETGEAR ProSecure UTM dosáhla nejvyšších ocenění v recenzích PC Magazine, PC Pro a IT Pro, a výrazně předčila řešení společností Fortinet, SonicWALL, Cisco, WatchGuard a ZyXEL při testech třetích stran.

Dostupnost
Zákazníci, kteří zakoupili řešení NETGEAR ProSecure UTM a mají platnou údržbovou licenci, si mohou NETGEAR ProSecure firmware ve verzi 3.0 stáhnout bezplatně. Pro ostatní uživatele je nové verze firmwaru k dispozici jako součást samostatných balíčků s předplacenou údržbou pro web a e-mail, případně v rámci jediného servisního balíčku se zvýhodněnou cenou.

Více informací
Více informací o novém NETGEAR ProSecure firmwaru v3.0 lze najít na webu www.netgear.com/ngfw.

O společnosti NETGEAR
Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání.

Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 28 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 37 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.

© 2012 NETGEAR, Inc. NETGEAR a logo NETGEAR jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a/nebo dalších zemích. Ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných majitelů. Uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. NETGEAR nenese odpovědnost za technické nebo redakční chyby nebo opomenutí. Všechna práva vyhrazena.

# # # KONEC ZPRÁVY # # #

Ivan Lukáš
Senior Account Manager
ivan.lukas@virklis.cz