Nová řada filtrů stlačeného vzduchu Parker Finite nabízí revoluční konstrukci typu "top-load" pro prostorově omezené aplikace a rychlou i snadnou výměnu vložek | Tiskovky.info

Praha, 21. ledna 2011 – Divize filtrace a separace Parker Hannifin jako globálně vedoucí společnost v oblasti technologií pohybu řízení uvádí na světový trh novou řadu filtrů stlačeného vzduchu s konstrukcí "top-load" (tzn. s výměnou vložky z vrchní strany filtru). Tělesa filtrů jsou navržená tak, aby byla umožněna rychlejší a snadnější výměna vložek i na těch místech rozvodu vzduchu, kde je omezený prostor pro provedení údržby. Během procesu výměny filtračního elementu není nutné odpojovat odváděč a potrubní přípojku odvodu kondenzátu.

Patentově chráněná konstrukce filtru je schopna odstranit až do 99.9995 % oleje, vody a mechanických nečistot ze stlačeného vzduchu a jiných plynů. Dalšími přednostmi filtrů je robustní hliníková konstrukce, aplikace filtrační vložky s vrchním připojovacím závitem pro její rychlejší výměnu, využití koalescenčního mechanismu filtrace zajišťující zachycení a odvod kapalných nečistot a provoz s minimální tlakovou ztrátou.
Mezi hlavní možnosti využití filtrů patří ochrana kondenzačních sušičů před kontaminací olejem a prachem a filtrace vzduchu a plynů formou studené koalescence ve všeobecném průmyslu a pro požadavky prvovýrobců.

O společnosti Parker Hannifin
Díky ročnímu obratu přes 10 miliard USD je společnost Parker Hannifin mezinárodním lídrem v oblasti technologií a systémů pro řízení pohybu, který poskytuje specializovaná řešení pro širokou řadu komerčních, mobilních, průmyslových a leteckých oborů. Společnost zaměstnává přes 55 000 zaměstnanců ve 46 zemích po celém světě. Firma je technologicky členěna do několika skupin: hydraulika, automatizace, filtrace, šroubení, těsnění, chlazení a klimatizace, letectví a kosmonautika a přístrojová technika. Firma Parker již 54 let každoročně navyšuje počet dividend, které vyplácí svým akcionářům. To společnost řadí mezi top 5 společností, jež vykazují nejdelší růst dividend podle S&P 500 indexu. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti http://www.parker.com, nebo stránky http://www.phstock.com.
Do České republiky Parker vstoupil v roce 1991 jako do první země bývalého východního bloku. Nejprve byla zřízena kancelář pro podporu prodeje a vytvoření prodejní sítě, v roce 1993 Parker Hannifin započal i výrobní spolupráci s českými firmami. První výrobní závod uvedla společnost do provozu v roce 1994 se sedmi pracovníky v Sadské u Nymburka. Od roku 1999 zde pracuje 400 zaměstnanců v novém závodě. Podobně započala v roce 1996 i výroba v Chomutově s dnešními téměř 750 pracovníky. Do České republiky Parker vstoupil v roce 1991 jako do první země bývalého východního bloku. Nejprve byla zřízena kancelář pro podporu prodeje a vytvoření prodejní sítě, v roce 1993 Parker Hannifin započal i výrobní spolupráci s českými firmami. První výrobní závod uvedla společnost do provozu v roce 1994 se sedmi pracovníky v Sadské u Nymburka. Od roku 1999 zde pracuje 400 zaměstnanců v novém závodě. Podobně započala v roce 1996 i výroba v Chomutově s dnešními téměř 750 pracovníky.
Obchodní pobočka firmy má sídlo v Praze. Prodej v České republice a Slovenské republice je rozdělen do dvou skupin: Velcí zákazníci jsou obsluhováni přímo obchodní pobočkou v Praze, obsluha menších zákazníků a servisní služby jsou zajištěny prostřednictvím sítě distributorů (certifikovaní distributoři provozují prodejny s názvem ParkerStore).
Kompletní profil společnosti, včetně informací o nabízených produktech a službách najdete na webové stránce www.parker.cz, pro investory jsou další informace k dispozici na www.phstock.com.

Marek Hadra
PR Director
hadra@aetna.cz

Vydáno: 21. 1. 2011 12:45
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: AETNA, spol. s r. o. (ověřený zdroj [?])
Poskytujeme komplexní služby v oblasti marketingu a PR.