„Nezavíráme, ale stěhujeme se,“ hlásí Dům knihy Kanzelsberger | Tiskovky.info

„Nezavíráme, ale stěhujeme se,“ hlásí Dům knihy Kanzelsberger

Knihkupecký řetězec Kanzelsberger na letošní jaro ohlásil řadu významných změn. Otevře nový obchodní dům, samostatnou kavárnu a spustí moderní e-shop.

První z novinek patří spíše mezi ty rutinní. V polovině ledna firma převzala zavedené knihkupectví v centru Jeseníku, které se po rekonstrukci stalo čtyřicátým obchodem ve firemních barvách. „Zákazníci zde nyní najdou sortiment a kvalitní služby jako v ostatních prodejnách naší sítě,“ řekl Jan Kanzelsberger ml., zodpovědný za expanzi řetězce.

Stěhování čeká Dům knihy Kanzelsberger. Firma původně plánovala uzavřít obchodní dům už v červnu 2009 bez náhrady. „Nakonec se naskytla šance otevřít menší dům jen pár kroků od původního,“ potvrzuje generální ředitel Jan Kanzelsberger.

Stávající Dům knihy na Václavském náměstí v Praze se rozloučí se zákazníky zhruba na konci března a přibližně o dva měsíce později je uvítá v nově otevřeném Ehlenově domě na Jungmannově náměstí. Třípatrový dům patří mezi pražské architektonické unikáty, na konci devatenáctého století jej v neorenesančním stylu navrhl architekt Otto Ehlen.

„I když nás krize původně přivedla na myšlenku zcela obchod zavřít, podařilo se nám získat novou vlajkovou loď, která bude zákazníkům sloužit vlastně lépe, přitom za ekonomicky výhodnějších podmínek,“ shrnuje šéf firmy Jan Kanzelsberger.

Nový Dům knihy zákazníkům nabídne všechny dosud poskytované služby, s malými změnami. Specializované oddělení hudebnin firma přesune zhruba koncem ledna do své tradiční prodejny na Václavském náměstí, kde tomuto sortimentu vyhradí větší prostor. Namísto kavárny provozované ve stávajícím obchodním domě firma otevře samostatnou kavárnu v Jungmannově ulici. „Její výhodou z pohledu kavárenských hostů bude jak delší otevírací doba, tak i kuřácké prostředí,“ dodává Jan Kanzelsberger.

Letos na jaře firma také spustí vlastní online obchod, přičemž zákazníci si budou moci vybrat mezi zasláním zboží zásilkovou službou, nebo vyzvednutím v kterékoli kamenné prodejně sítě. „Nový e-shop bude splňovat všechny parametry moderního online nakupování,“ slibuje Jan Kanzelsberger ml.

Firma Kanzelsberger byla založena v roce 1990. Se svými čtyřiceti prodejnami v osmadvaceti městech je největším celonárodním knihkupeckým řetězcem.

Zdeněk Fekar
marketing & public relations
zfekar@kanzelsberger.cz
(+420)775599024