„NA JAKÉ VRCHOLY CHCEŠ DOSÁHNOUT TY?“, ptá se Nadace Olgy Havlové | Tiskovky.info

„NA JAKÉ VRCHOLY CHCEŠ DOSÁHNOUT TY?“, ptá se Nadace Olgy Havlové

Nadace Olgy Havlové odstartovala video soutěž pod názvem „NA JAKÉ VRCHOLY CHCEŠ DOSÁHNOUT TY?“. Chce, aby se mladí lidé blíže zamysleli nad světem handicapovaných. Tato kreativní soutěž je součástí kampaně „Odskáčeme si to za vás“ a je spjata s právě probíhajícím výstupem dobrovolnice Pavlíny Folovské na šestou nejvyšší horu světa.

„Cílem této soutěže je zapojit mladé lidi do kampaně „Odskáčeme si to za vás“, vysvětluje MUDr. Milena Černá, ředitelka Nadace Olgy Havlové. „Pavlína Folovská přišla se svým nápadem poté, co se v nadaci seznámila s tím, jaké výkony musí podávat lidé se zdravotním postižením,“ doplňuje M. Černá.
O výhercích soutěže, jež bude probíhat do 14. listopadu na stejnojmenných webových stránkách, budou rozhodovat sami návštěvníci. Další dvě zvláštní ceny za kreativitu a umělecké zpracování udělí porota složená z odborníků na PR a video-produkci. Tvůrci šesti videí s nejlepším návštěvnickým hodnocením získají velmi zajímavé ceny.
Principem kampaně „Odskáčeme si to za Vás“ je snaha dobrovolníků nadace svými „nadlidskými“ výkony upoutat pozornost na svět handicapovaných. V dubnu letošního roku ji odstartovali dva mladí sportovci, kteří pražský půlmaratón odskákali po jedné noze. Nyní v kampani pokračuje Pavlína Folovská svým výstupem na osmitisícovou horu Čo Oju.
„Pavlína je už skoro měsíc na himálajské expedici, během níž vystoupá na šestou nejvyšší horu světa. Tímto odvážným výkonem a účastí v kampani chce získat finanční prostředky pro Fond vzdělání,“ dodává ředitelka nadace.
„Mám pocit, že s handicapovanými lidmi mám něco společného. Já toužím zdolat tuto osmitisícovou horu, oni zase tu svou. A věřím, že získané plnohodnotné vzdělání jim dává větší šanci i naději,“ dodává Pavlína Folovská o charitativním záměru expedice.

Charitativní expedice trvá od 7. září do 21. října 2011 a její průběh můžete sledovat na www.odskacemesitozavas.cz a www.facebook.com/odskaceme.si.to.za.vas

Upoutávka na soutěž: http://www.youtube.com/watch?v=Cl3KTrAHsMY

Partnery kampaně jsou: Český rozhlas, ČSOB, Lineart group, a.s., Nutrend D.S., a.s., Namche – Outdoor, Travel & Climbing Center, H.E.A.T. trade s.r.o., Direct Alpine, s.r.o., Brandz Friendz, Hervis Sport a móda s.r.o.

Monika Granja
PR manažerka
granja@vdv.cz
www.vdv.cz

Vydáno: 3. 10. 2011 12:08
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové (NEověřený zdroj [?])
Posláním Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové je podpora nestátních neziskových organizací v oblasti zdravotní, sociální, humanitární a vzdělávací, pokud směřují k důstojnému začlenění lidí se zdravotním postižením, opuštěných dětí, nemocných a starších občanů.